MedWatch

FDA godkender Gileads supersællerter til børn

Gileads hepatitis-blockbustere Harvoni og Sovaldi er nu blevet godkendt til børn på det amerikanske marked.

Amerikanske Gilead har fået en vigtig udvidelse til markedsføring af selskabets to hepatitis-blockbustere Harvoni (ledipasvir and sofosbuvir) og Sovaldi (sofosbuvir).

Det meddeler Gilead i en pressemeddelelse, efter de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, har godkendt de to lægemidler til behandling af hepatitis C virus (HCV) hos børn og teenagere mellem 12 og 17 år.

Dermed bliver de to supersællerter også de første godkendte lægemidler i den klasse til behandling af HCV i netop den målgruppe, fremgår det.

”Gileads mål er at udvikle og levere behandling, der giver alle patienter med HCV muligheden for at blive kureret,” udtaler Norbert Bischofberger, forskningsdirektør hos Gilead, i en pressemeddelelse.

Harvoni er blevet godkendt til behandling af patienter fra 12 år, der vejer minimum 35 kg. med genotyperne 1,4,5 og 6-infektioner uden eller med mild skrumpelever.

Sovaldi er i kombination med ribavirin blevet godkendt til behandling af pædiatriske patienter over 12 år, der vejer minimum 35 kg. med genotype 2 eller 3-infektion uden eller med mild skrumpelever.

Man estimerer, at der i USA findes mellem 23.000 til 46.000 børn med HCV-infektion.

Sovaldi trak i 2016 en omsætning på 4 mia. dollars, mens Harvoni lå på 9,1 mia. dollars ifølge det seneste årsregnskab fra Gilead.

Gilead er ramt af nedtur for succesprodukter

Storbank mister tålmodigheden med Gilead

Gilead afleverer EU-ansøgning for ny hepatitisbehandling

Gilead satser på baby boomer-effekt

Forsiden lige nu

Lundbeck-partner dropper cannabisselskab

En aftale fra 2007 mellem japanske Otsuka og britiske GW Pharmaceuticals om udvikling af cannabis-baserede lægemidler mod CNS-sygdomme er blevet annulleret, og briterne har nu fået de amerikanske rettigheder til et middel mod sklerose tilbage.

Milliontab tynger medicoselskabs egenkapital

Både 2015 og 2016 bød på markante milliontab i medicoselskabet Nanovi, og det har medført en negativ egenkapital på 8,4 mio. kr. og en gæld på små 13 mio. kr. Der er ikke meget der tyder på, at de økonomiske resultater er blevet bedre i 2017, men adm. direktør Jesper Boysen øjner lys for enden af tunnellen og er i fuld gang med at rejse flere penge.

Biotekselskab vil sælges inden næste udviklingsfase

Det danske vaccineselskab Rhovac har i en tidlig forsøgsfase skabt en kræftvaccine, der med succes mobiliserer patientens eget immunforsvar til at bekæmpe kræftsygdom. Selskabet håber, at positive studiedata kan føre til salg af virksomheden.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier