Amerikanske Gilead har fået en vigtig udvidelse til markedsføring af selskabets to hepatitis-blockbustere Harvoni (ledipasvir and sofosbuvir) og Sovaldi (sofosbuvir).

Det meddeler Gilead i en pressemeddelelse, efter de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, har godkendt de to lægemidler til behandling af hepatitis C virus (HCV) hos børn og teenagere mellem 12 og 17 år.

Dermed bliver de to supersællerter også de første godkendte lægemidler i den klasse til behandling af HCV i netop den målgruppe, fremgår det.

”Gileads mål er at udvikle og levere behandling, der giver alle patienter med HCV muligheden for at blive kureret,” udtaler Norbert Bischofberger, forskningsdirektør hos Gilead, i en pressemeddelelse.

Harvoni er blevet godkendt til behandling af patienter fra 12 år, der vejer minimum 35 kg. med genotyperne 1,4,5 og 6-infektioner uden eller med mild skrumpelever.

Sovaldi er i kombination med ribavirin blevet godkendt til behandling af pædiatriske patienter over 12 år, der vejer minimum 35 kg. med genotype 2 eller 3-infektion uden eller med mild skrumpelever.

Man estimerer, at der i USA findes mellem 23.000 til 46.000 børn med HCV-infektion.

Sovaldi trak i 2016 en omsætning på 4 mia. dollars, mens Harvoni lå på 9,1 mia. dollars ifølge det seneste årsregnskab fra Gilead.

  Gilead er ramt af nedtur for succesprodukter

  Storbank mister tålmodigheden med Gilead

  Gilead afleverer EU-ansøgning for ny hepatitisbehandling

  Gilead satser på baby boomer-effekt