Begejstringen for Novo Nordisks nye amerikanske prismodel, hvor betaling til selskabet er afhængig af produkternes effekt, er til at overse hos den amerikanske indkøbsorganisation Express Scripts. I et interview med Berlingske Business udtrykker Steve Miller, medicinsk direktør hos Express Scripts, skepsis over for modellen. Blandt andet peger direktøren på den enorme mængde af administration, der følger med værdibaserede kontrakter.

"Lad os antage, at Novo vil lave en kontrakt, som bliver sat op som en værdibaseret kontrakt, der måler på patienternes Hæmoglobin A1c (langtidsblodsukker, red.). Problemet bliver så, hvor omkostningstungt det vil være at sikre de tal fra alle patienter. Det næste er, om man kan vurdere midlets overordnede virkning uden at kigge på patienterne individuelt," siger Steve Miller til Berlingske Business.

Direktøren pointerer, at Merck tidligere har indgået en værdibaseret kontrakt med et amerikansk forsikringsselskab om diabetesmidlet Januvia, men at man efterfølgende oplevede, at besparelserne blev ædt op af administration.

  Novo-direktør: Nu begynder forhandlingerne  

  Novos USA-chef vil omlægge forretningen  

  Novo efter Lillys pristiltag: Vi vil gå en anden vej

  Amerikanere kalder Novos prisløfte en hån

  Åbent brev fra Novo-direktør: Vi sætter en grænse for prisstigninger

  Novo-formand: Riis var ikke manden bag USA-plan