MedWatch

Magtfuld indkøber skeptisk om Novos amerikanske prismodel

Den store amerikanske indkøbsorganisation Express Scripts udtrykker nu skepsis over for Novo Nordisks prismodel i USA med resultatkontrakter, hvor Novo betales efter, hvor godt selskabets midler virker.

Begejstringen for Novo Nordisks nye amerikanske prismodel, hvor betaling til selskabet er afhængig af produkternes effekt, er til at overse hos den amerikanske indkøbsorganisation Express Scripts. I et interview med Berlingske Business udtrykker Steve Miller, medicinsk direktør hos Express Scripts, skepsis over for modellen. Blandt andet peger direktøren på den enorme mængde af administration, der følger med værdibaserede kontrakter.

"Lad os antage, at Novo vil lave en kontrakt, som bliver sat op som en værdibaseret kontrakt, der måler på patienternes Hæmoglobin A1c (langtidsblodsukker, red.). Problemet bliver så, hvor omkostningstungt det vil være at sikre de tal fra alle patienter. Det næste er, om man kan vurdere midlets overordnede virkning uden at kigge på patienterne individuelt," siger Steve Miller til Berlingske Business.

Direktøren pointerer, at Merck tidligere har indgået en værdibaseret kontrakt med et amerikansk forsikringsselskab om diabetesmidlet Januvia, men at man efterfølgende oplevede, at besparelserne blev ædt op af administration.

Novo-direktør: Nu begynder forhandlingerne

Novos USA-chef vil omlægge forretningen

Novo efter Lillys pristiltag: Vi vil gå en anden vej

Amerikanere kalder Novos prisløfte en hån

Åbent brev fra Novo-direktør: Vi sætter en grænse for prisstigninger

Novo-formand: Riis var ikke manden bag USA-plan

 

Forsiden lige nu

Lundbeck-partner dropper cannabisselskab

En aftale fra 2007 mellem japanske Otsuka og britiske GW Pharmaceuticals om udvikling af cannabis-baserede lægemidler mod CNS-sygdomme er blevet annulleret, og briterne har nu fået de amerikanske rettigheder til et middel mod sklerose tilbage.

Milliontab tynger medicoselskabs egenkapital

Både 2015 og 2016 bød på markante milliontab i medicoselskabet Nanovi, og det har medført en negativ egenkapital på 8,4 mio. kr. og en gæld på små 13 mio. kr. Der er ikke meget der tyder på, at de økonomiske resultater er blevet bedre i 2017, men adm. direktør Jesper Boysen øjner lys for enden af tunnellen og er i fuld gang med at rejse flere penge.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier