MedWatch

Lundbeck i millionsamarbejde med big pharma om hjernesygdomme

Danske Lundbeck har indgået en stor international forskningsaftale med en række topuniversiteter og konkurrenter fra big pharma om at løse gåden om Alzheimers og Parkinsons sygdom.

Et nyt europæisk hjernesamarbejde har set dagens lys. Med i alliancen er blandt andet danske Lundbeck, der sammen med en række spillere fra big pharma som eksempelvis Novartis, Eli Lilly og AbbVie nu skal forsøge at løse gåden om de komplicerede hjernesygdomme Alzheimers og Parkinsons sygdom. Det skriver Berlingske.

Også de to eliteuniversiteter Cambridge og Oxford samt danske Aarhus Universitet er ed i samarbejdet. Formålet med samarbejdet er at finde en metode til at stoppe spredningen af de proteiner - såkaldte toksiske proteiner - der ødelægger hjernecellerne.

"Fokus har meget været på at fjerne proteinerne, når de ikke er i cellerne. Her prøver vi at se, om vi kan fjerne dem, når de er inde i cellerne. Det handler om at få styrket de mekanismer, som nedbryder de toksiske proteiner, så de ikke spreder sig til hele cellen, som dermed dør," siger Jan Egebjerg, underdirektør i Lundbecks afdeling for forskning i neurodegeneration, til Berlingske.

De enkelte virksomheder kan efter projektets afslutning gå videre med udvikling af en egentlig lægemiddelkandidat, hvis der skulle være dukket lovende forskning op undervejs.

Forskningsprojektet er sat til at løbe i fire år med et budget på godt 80 mio. kr. Samarbejdet er støttet af EU med 35 mio. kr.

Bank hæfter ny købsanbefaling på Lundbeck-aktie

Lundbeck: Kan ikke mærke prispres på medicin i USA

Lundbeck på aftalejagt i Boston

Forsiden lige nu

Lundbeck-partner dropper cannabisselskab

En aftale fra 2007 mellem japanske Otsuka og britiske GW Pharmaceuticals om udvikling af cannabis-baserede lægemidler mod CNS-sygdomme er blevet annulleret, og briterne har nu fået de amerikanske rettigheder til et middel mod sklerose tilbage.

Milliontab tynger medicoselskabs egenkapital

Både 2015 og 2016 bød på markante milliontab i medicoselskabet Nanovi, og det har medført en negativ egenkapital på 8,4 mio. kr. og en gæld på små 13 mio. kr. Der er ikke meget der tyder på, at de økonomiske resultater er blevet bedre i 2017, men adm. direktør Jesper Boysen øjner lys for enden af tunnellen og er i fuld gang med at rejse flere penge.

Biotekselskab vil sælges inden næste udviklingsfase

Det danske vaccineselskab Rhovac har i en tidlig forsøgsfase skabt en kræftvaccine, der med succes mobiliserer patientens eget immunforsvar til at bekæmpe kræftsygdom. Selskabet håber, at positive studiedata kan føre til salg af virksomheden.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier