MedWatch

Fruergaard: Novo er ikke i krise

Efter at Novo Nordisk i mange år red på en bølge af succes, overtog Lars Fruergaard Jørgensen i januar en organisation, der har oplevet markant faldende markedsværdi. Men topchefen mener ikke, at Novo Nordisk er i krise.

Lars Fruergaard Jørgensen, adm. direktør i Novo Nordisk.

Selvom Novo Nordisk har oplevet markant faldende markedsværdi, blandt andet efter en fejllæsning af det amerikanske marked, er organisationen ikke i krise. Det fortæller Lars Fruergaard Jørgensen, adm. direktør i Novo Nordisk, til Berlingske Business.

"Vi står over for nogle store udfordringer. Vi er ikke en virksomhed, der er truet på sin eksistens, vi leverede 38 milliarder i overskud sidste år, men det er rigtig vigtigt, at vi får foretaget tilpasninger, og at vi begynder at drive virksomheden på en anden måde, hvis vi vil have succes i de markeder, vi har, og at udvikler de produkter, vi skal leve af i fremtiden," siger Lars fruergaard Jørgensen til Berlingske Business.

Han vandt posten som Novo Nordisks topchef efter Lars Rebien Sørensen over Jakob Riis, der havde haft ansvaret for det amerikanske marked. I marts valgte Jakob Riis at forlade Novo Nordisk for i stedet at blive topchef i Falck.

Men ifølge Lars Fruergaard Jørgensen var der ikke tale om en kappestrid mellem de to, da det handler mere om opgaverne end titlen.

Novo taber (stadig) kvindelige ledere inden toppen

Fruergaard: Vi skal være bedre til at tilpasse os

Fruergaard: Samarbejde er nødvendigt for at løse prisproblem i USA

Forsiden lige nu

Lundbeck-partner dropper cannabisselskab

En aftale fra 2007 mellem japanske Otsuka og britiske GW Pharmaceuticals om udvikling af cannabis-baserede lægemidler mod CNS-sygdomme er blevet annulleret, og briterne har nu fået de amerikanske rettigheder til et middel mod sklerose tilbage.

Milliontab tynger medicoselskabs egenkapital

Både 2015 og 2016 bød på markante milliontab i medicoselskabet Nanovi, og det har medført en negativ egenkapital på 8,4 mio. kr. og en gæld på små 13 mio. kr. Der er ikke meget der tyder på, at de økonomiske resultater er blevet bedre i 2017, men adm. direktør Jesper Boysen øjner lys for enden af tunnellen og er i fuld gang med at rejse flere penge.

Biotekselskab vil sælges inden næste udviklingsfase

Det danske vaccineselskab Rhovac har i en tidlig forsøgsfase skabt en kræftvaccine, der med succes mobiliserer patientens eget immunforsvar til at bekæmpe kræftsygdom. Selskabet håber, at positive studiedata kan føre til salg af virksomheden.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier