Det er ikke et nyt problem for Novo Nordisk. Faktisk har man de sidste 17 år talt om, at kvindelige ledere bliver tabt på gulvet, inden de når hele vejen til toppen. Det skriver Berlingske i dag lørdag.

Flere kvinder på leder­poster i Novo Nordisk, men få i toppen

Fordelingen mellem mandlige og kvindelige ledere i Novo Nordisk i 2010 og 2016:

Andelen af kvinder på laveste ledelsesniveau er steget fra 39 pct. til 42 pct.

Andelen af kvinder på mellem­leder­niveau er steget fra 26 pct. til 32 pct.

Andelen af kvinder blandt direktører og koncerndirektører er steget fra 11 pct. til 14 pct.

Kilde: Berlingske

Den nye topchef Lars Fruergaard Jørgensen erkender da også gerne, at det er talentspild, når halvdelen af de nyansætte medarbejdere i diabetesgiganten er kvinder – men når man kigger på de øverste ledelseslag, er kvinderne kun repræsenteret med 14 pct. – og ingen i koncerndirektionen. Topchefen påpeger vigtigheden af, at der kommer kvinder i toppen – ikke kun for at udnytte det fulde potentiale, men også for, at andre kvinder har rollemodeller at spejle sig sig.

"Vi gør fremskridt, men det går langsomt. Jeg har selvfølgelig en stor opgave i, at der også i toppen af Novo Nordisk kommer diversitet. Nu er der to udlændinge, men endnu ingen kvinder. Det er vigtigt, for på de lavere niveauer kigger man op, og hvis man ikke kan spejle sig i toppen, så tvivler man på, at man faktisk har muligheden. Jeg ved også, at det først er, når jeg har vist det i toppen, at jeg får folks fulde tillid. Det skal være mere end ord og hensigter, siger han til Berlingske.

Lars Fruergaard Jørgensen pointerer, at fremskridtene skal ske ved at "få udfordret den biologiske tendens til at vælge nogle, der ligner os selv."

  Novo mister talentchef og "kvindeforkæmper"

  De kvindelige ledere haler langsomt ind på mændene hos Novo

  Novo dropper mål for kvindelige ledere

  Kvindelig topchef blæser til kamp mod fordomme: Jo, man kan godt have karriere og børn