Novartis har skaffet sig en ny lægemiddelkandidat til brug til tørre øjne. Den nye kandidat kommer i hus via en optionsaftale man havde indgået med det amerikanske biotekselskab Lubris. Ingen af parterne har dog ønsket at offentliggøre de finansielle detaljer eller øvrige vilkår i aftalen i den pressemeddelelse, som er blevet sendt ud.

Kandidaten går under navnet ECF843, og udviklet til at lette symptomer for personer med dry eye syndrome – eller tørre øjne på godt dansk. Lubris’ middel baserer sig på humant lubricin, og i et  nyligt fase 2-forsøg viste kandidaten stort potentiale i at lindre symptomerne ved at øge fugten i øjet samt en levere en forbedring i symptomerne over 28 dage. Det markerer samtidig Novartis’ nyeste sats inden for forskellige øjenindikationer, hvilket Novartis også selv er ivrig efter at påpege.

”Udnyttelsen af den option til at indlicensere ECF843 kombineret med det nylige opkøb af Encore Medical, understøtter vores engagement inden for behandling af sygdomme i det ydre øje, som rammer millioner af mennesker verden over,” lyder det fra Vasant Narasimhan, global leder af lægemiddeludvikling hos Novartis, i pressemeddelelsen.

Lubris har udover ECF843 flere aktiviteter inden for øjenlidelser, og har også kig på ortopædiske lidelser som slidgigt.

  Novartis skal udlevere dokumenter om “fup”-arrangementer

  Novartis overhaler rival med ansøgning for celleterapi

  Hjertemedicin fra Novartis fejler i fase 3