MedWatch

Novartis kigger mod fremtiden med nyt øjenmiddel

Den schweiziske medicinalkoncern Novartis har udnyttet en option, der giver dem et nyt øjenmiddel, som skal styrke selskabets portefølje inden for øjenlidelser.

Novartis har skaffet sig en ny lægemiddelkandidat til brug til tørre øjne. Den nye kandidat kommer i hus via en optionsaftale man havde indgået med det amerikanske biotekselskab Lubris. Ingen af parterne har dog ønsket at offentliggøre de finansielle detaljer eller øvrige vilkår i aftalen i den pressemeddelelse, som er blevet sendt ud.

Kandidaten går under navnet ECF843, og udviklet til at lette symptomer for personer med dry eye syndrome – eller tørre øjne på godt dansk. Lubris’ middel baserer sig på humant lubricin, og i et nyligt fase 2-forsøg viste kandidaten stort potentiale i at lindre symptomerne ved at øge fugten i øjet samt en levere en forbedring i symptomerne over 28 dage. Det markerer samtidig Novartis’ nyeste sats inden for forskellige øjenindikationer, hvilket Novartis også selv er ivrig efter at påpege.

”Udnyttelsen af den option til at indlicensere ECF843 kombineret med det nylige opkøb af Encore Medical, understøtter vores engagement inden for behandling af sygdomme i det ydre øje, som rammer millioner af mennesker verden over,” lyder det fra Vasant Narasimhan, global leder af lægemiddeludvikling hos Novartis, i pressemeddelelsen.

Lubris har udover ECF843 flere aktiviteter inden for øjenlidelser, og har også kig på ortopædiske lidelser som slidgigt.

Novartis skal udlevere dokumenter om “fup”-arrangementer

Novartis overhaler rival med ansøgning for celleterapi

Hjertemedicin fra Novartis fejler i fase 3

Forsiden lige nu

Lundbeck-partner dropper cannabisselskab

En aftale fra 2007 mellem japanske Otsuka og britiske GW Pharmaceuticals om udvikling af cannabis-baserede lægemidler mod CNS-sygdomme er blevet annulleret, og briterne har nu fået de amerikanske rettigheder til et middel mod sklerose tilbage.

Milliontab tynger medicoselskabs egenkapital

Både 2015 og 2016 bød på markante milliontab i medicoselskabet Nanovi, og det har medført en negativ egenkapital på 8,4 mio. kr. og en gæld på små 13 mio. kr. Der er ikke meget der tyder på, at de økonomiske resultater er blevet bedre i 2017, men adm. direktør Jesper Boysen øjner lys for enden af tunnellen og er i fuld gang med at rejse flere penge.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier