MedWatch

Novartis kigger mod fremtiden med nyt øjenmiddel

Den schweiziske medicinalkoncern Novartis har udnyttet en option, der giver dem et nyt øjenmiddel, som skal styrke selskabets portefølje inden for øjenlidelser.

Novartis har skaffet sig en ny lægemiddelkandidat til brug til tørre øjne. Den nye kandidat kommer i hus via en optionsaftale man havde indgået med det amerikanske biotekselskab Lubris. Ingen af parterne har dog ønsket at offentliggøre de finansielle detaljer eller øvrige vilkår i aftalen i den pressemeddelelse, som er blevet sendt ud.

Kandidaten går under navnet ECF843, og udviklet til at lette symptomer for personer med dry eye syndrome – eller tørre øjne på godt dansk. Lubris’ middel baserer sig på humant lubricin, og i et nyligt fase 2-forsøg viste kandidaten stort potentiale i at lindre symptomerne ved at øge fugten i øjet samt en levere en forbedring i symptomerne over 28 dage. Det markerer samtidig Novartis’ nyeste sats inden for forskellige øjenindikationer, hvilket Novartis også selv er ivrig efter at påpege.

”Udnyttelsen af den option til at indlicensere ECF843 kombineret med det nylige opkøb af Encore Medical, understøtter vores engagement inden for behandling af sygdomme i det ydre øje, som rammer millioner af mennesker verden over,” lyder det fra Vasant Narasimhan, global leder af lægemiddeludvikling hos Novartis, i pressemeddelelsen.

Lubris har udover ECF843 flere aktiviteter inden for øjenlidelser, og har også kig på ortopædiske lidelser som slidgigt.

Novartis skal udlevere dokumenter om “fup”-arrangementer

Novartis overhaler rival med ansøgning for celleterapi

Hjertemedicin fra Novartis fejler i fase 3

Forsiden lige nu

Svensk Novo-selskab går tilbage på både top- og bundlinje

Både omsætning og indtjening er faldet i tredje kvartal for det svenske medicinalselskab Orexo, som Novo Holdings ejer en fjerdedel af. Selskabet styrer dog fortsat mod et nyt år med plus på bundlinjen, og der er lagt i ovnen til et endnu bedre 2018.

Johnson & Johnson indgår hepatitis-alliance

Den amerikanske medicinalkoncern Johnson & Johnson har indgået en samarbejdsaftale med et lille biotekselskab omkring hepatitis B og potentielt også en række andre infektionssygdomme.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier