MedWatch

Vækstfonden vil børsnotere flere virksomheder i Danmark

Børstørken skal slutte i Danmark, I hvert fald hvis det står til Vækstfonden, der oven på et stærkt årsresultat vil gøre mere for, at man holder opstartsselskaberne i Danmark.

Som bekendt har Danmark været mærket af en markant tørke for nye børsnoteringer siden finanskrisen. Men det skal nu være slut. Det mener Vækstfonden i hvert fald, som nu vil satse på at få flere virksomheder noteret i Danmark, frem for at de vandrer til Sverige, og lader sig børsnotere der, som det eksempelvis har været tilfældet med biotekselskaber som Neuvolution og Oncology Venture.

Det skriver Finans.

”Børsen har været lidt af et lukket land i Danmark for de små og mellemstore virksomheder. Vi tror, at tiden er moden til at få kickstartet børsmarkedet, og vil gerne prøve at være med til det,” siger fondens direktør, Christian Motzfeldt, der sigter på at binde ca. en halv mia. kr. i ”en håndfuld” noteringer over de næste 18 måneder.

Fokus skal først og fremmest være børsnoteringer blandt de selskaber, som Vækstfonden allerede har investeret i. Der foreligger dog ikke nogen informationer om, hvilke selskaber eller hvilke fagområder, som man er særligt interesseret i at fokusere børsnoteringerne på.

På sigt er planen dog, at man skal have omkring 25 mindre, børsnoterede virksomheder i porteføljen. Og investeringsloftet vil nok ramme cirka en halv mia. kr.

I Danmark var den sidste bioteknotering som bekendt Zealand Pharma tilbage i 2010, siden da har de små biotekvirksomheder været mere interesserede i den svenske First North børs.

Vækstfonden fortsætter stærk stime

Lundbeck-boss om manglende børsnoteringer i Danmark: "Det er simpelthen for dumt"

Sunstone får i pose og sæk med svensk succes

Forsiden lige nu

Svensk Novo-selskab går tilbage på både top- og bundlinje

Både omsætning og indtjening er faldet i tredje kvartal for det svenske medicinalselskab Orexo, som Novo Holdings ejer en fjerdedel af. Selskabet styrer dog fortsat mod et nyt år med plus på bundlinjen, og der er lagt i ovnen til et endnu bedre 2018.

Johnson & Johnson indgår hepatitis-alliance

Den amerikanske medicinalkoncern Johnson & Johnson har indgået en samarbejdsaftale med et lille biotekselskab omkring hepatitis B og potentielt også en række andre infektionssygdomme.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier