MedWatch

GSK tilbagetrækker næsten 600.000 astmainhalatorer

En fabrikationsfejl får nu medicinalvirksomheden GlaxoSmithKline (GSK) til frivilligt at trække produkter hjem fra det amerikanske marked.

I april 2015 valgte GlaxoSmithKline (GSK) at tilbagekalde alle resterende partier af influenzavaccinen Flulaval Quadrivalent fra 2014-2015, fordi den britiske medicinalvirksomhed havde opdaget, at to af vaccinens komponenter, B-stammerne, havde mistet styrke under minimumsgrænsen. I alt blev cirka 1,7 mio. vacciner berørt af tilbagekaldelsen.

GSK tilbagetrækker influenzavaccine

Nu tilbagetrækker GSK atter et større antal produkter.

Således skriver Reuters, at GSK frivilligt tilbagetrækker næsten 593.000 astmainhalatorer på grund af en fabrikationsfejl på medicinalvirksomhedens fabrik i Zebulon, North Carolina. Tilbagetrækningen berører udelukkende det amerikanske marked, hvor det drejer sig om astmainhalatorer fra hospitaler, apoteker, detailhandlere og grossister.

En talsmand for GSK oplyser til Reuters, at medicinalvirksomheden er ved at undersøge årsagen til, at der er en bule på den udvendige indpakning af Ventolin HFA 200D-astmainhalatorer, hvilket ifølge GSK indikerer en lækage af drivmidlet, der leverer medicinen.

De amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, har godkendt GSK’s frivillige tilbagetrækning af næsten 593.000 astmainhalatorer. Den er blevet klassificeret som en såkaldte level II-tilbagekaldelse, fordi astmainhalatorerne ikke udgør en fare for brugerne. Og folk, der har købt eller allerede bruger de berørte astmainhalatorer, behøver ikke at levere dem tilbage.

For 15 måneder siden valgte GSK – ifølge Fierce Pharma – at tilbagetrække næsten 130.000 Ventolin-inhalatorer grundet bekymring om, at nogle beholdere ikke kunne indeholde tilstrækkelig drivmiddel til at levere de 200 doser, som de kunne ifølge varedeklarationen. Det kunne påvirke holdbarhedstiden.

For meget CO2 giver tilbagetrækning af jubilæumsøl

Omstridt andeproducent tilbagekalder endnu flere ænder

Forsiden lige nu

Genmab søger om ny godkendelse hos EMA

I Europa vil Genmab nu til at have hovedproduktet, Darzalex, godkendt til førstelinjebehandling for knoglemarvskræft. Det udløser en ny milepælsbetaling fra partneren Janssen. (Opdateret 13.35)

EMA-chef: Ansatte er lettede efter afklaring

Stemningen blandt de cirka 900 ansatte i EMA er god, efter der mandag kom afklaring om agenturets fremtid. Nu begynder de mere praktiske overvejelser om at flytte, lyder det fra EMA-direktør Guido Rasi, der frygter at miste op til en fjerdedel af agenturets ansatte.

Novo-topchef: Hjerte-kar-data har vendt trenden for Victoza

Efter udfordringer på det amerikanske marked er Novo Nordisks Victoza igen begyndt at tage markedsandele. Det sker efter indlægssedlen er blevet opdateret i forhold til hjerte-kar-hændelser, lyder det fra topchef, Lars Fruergaard Jørgensen.

Licensaftale kan indbringe svensk biotekselskab 525 mio kr

Stockholmvirksomheden Pledpharma har indgået en aftale med Solasia Pharma, der sikrer sidstnævnte eksklusive rettigheder til udvikling og kommercialisering af det svenske hovedaktiv i en række asiatiske lande. Forhånds- og milepælsbetalinger kan indbringe trecifret millionbeløb.

Rebien: "Vi kan være tilfredse"

Selvom Lars Rebien Sørensen ærgrer sig over, at EMA ikke kom til København, så glæder han sig over, at København nu i den grad er sat på landkortet som kompetent life science-klynge. Og han er knap så sur på svenskerne som regeringen.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier