Det amerikanske justitsministerium har offentliggjort en undersøgelse af fire sundhedsforsikringsselskaber efter de i en retssag er blevet anklage for at bedrage Medicare – en offentlige sygesikring i USA. Bedrageriet har angiveligt gået på at hævde, at patienter er blevet behandlet for noget, som ikke er sandt, skriver Reuters.

De fire forsikringsselskaber i myndighedernes søgelys er Health Net, Aetna, Cigna-selskabet Bravo Health og Humana fremgår det af papirer fra retten i Los Angeles.

Her kører også en retssag mod United Health Group, som regeringen også er gået ind i efter en tidligere ansat har anlagt en sag mod selskabet. I USA er det sådan, at tidligere ansatte kan sagsøge selskaber på regeringens vegne for at få skatteyderes penge tilbage, hvis de ved, der er foregået noget ulovligt. De såkaldte whistleblowers kan så selv få en procentdel af pengene, hvis der er hold i anklagerne.

Hvis regeringen går ind i den slags sager, får de som regel et kraftigt skub. Af papirerne fra retten i Los Angeles fremgår det dog nu, at regeringen først skal undersøge Health net, Bravo, Aetna, og Humana, før man kan bestemme om man skal gå videre i sagen om UnitedHealth.

  USA’s regering går med i søgsmål mod United Health

  UnitedHealth under beskydning

  PBM'erne kommer i spotlyset i USA