MedWatch

Endnu to lande melder sig i kampen om EMA

Lobbyisterne står i kø for at påvirke beslutningstagerne, der skal bestemme, hvor Det Europæiske Lægemiddelagentur skal ligge efter et Brexit. Og nu har endnu to lande meldt sig ind i kampen om agenturet.

Lars Rebien Sørensen, regeringens særlige EMA-udsending, har kamp til stregen, når han skal overbevise EU’s beslutningstagere om, at København er det helt rigtige sted at placere Det Europæiske Lægemiddelagentur. Og nu intensiveres kampen yderligere, for også Finland og Belgien har valgt at lægge deres lod i skålen om retten til agenturet, der skal flyttes ud af London, fordi briterne har valgt at forlade EU.

Det skriver Reuters og New Europe.

Lægemiddelagenturet, der rummer 900 arbejdspladser er populært, og Finland og Belgien melder sig blandt interesserede lande som ud over Danmark også tæller Sverige, Spanien, Frankrig, Holland, Italien og Polen.

Finland har i dag allerede det europæiske kemiske agentur, European Chemical Agency, ECHA, placeret i Helsinki på samme måde, som Danmark har det europæiske miljøagentur i København. I Belgiens hovedstad Bruxelles ligger alle de store EU-institutioner placeret.

Senderovitz: "Selvom vi ikke får EMA, vinder vi alle sammen alligevel"

Svensk EMA-udsending: Beslutning kan tages i juni

Farmaindustrien oplister ønsker til nyt EMA-land

Forsiden lige nu

Japansk medvind til dansk medicoopstart

Det danske opstartsselskab Medtrace har indgået et nyt samarbejdet med et japansk industrikonglomorat, som skal hjælpe med selskabet med den regulatoriske og kommercielle udvikling af hovedproduktet.

Biogen får også norsk nej til Spinraza

Prisen på lægemidlet Spinraza er urimelig høj, mener nu også den norske pendant til Medicinrådet, 'Beslutningsforum for nye metoder', der - ligesom Medicinrådet i Danmark - ikke vil anbefale midlet som standardbehandling.

Sivantos-ledelse vil ikke sælge sminket lig

Efter en foreløbig lavere omsætningsvækst i 2017 end året før ligger et frasalg eller en børsnotering af høreapparatproducenten Sivantos ikke lige for for ejeren, den svenske kapitalfond EQT.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier