MedWatch

Darzalex lider tilbageslag i Storbritannien

Det britiske prioriteringsinstitut NICE lægger i et udkast op til at afvise brugen af Genmabs kræftmiddel Darzalex i det britiske sundhedsvæsen.

Genmab-midlet Darzalex har fået et kommercielt skud for boven på det britiske marked. Det britiske prioriteringsinstitut NICE anbefaler ifølge Børsen i et udkast ikke at anbefale brugen af kræftmidlet til behandling af knoglemarvskræft i det britiske sundhedsvæsen.

NICE skriver i den vejledende udmelding, at Darzalex ikke kan godkendes, fordi der er en høj grad af usikkerhed i forhold til, hvor effektivt midlet er.

Den forklaring giver medicinalanalytiker i Nordea Michael Novod dog ikke meget for. Han tolker, at der med afvisningen snarere er tale om en magtkamp om prisfastsættelse mellem den britiske myndighed og Genmabs partner Johnson & Johnson.

"Efter vores mening er effekten af Darzalex ubestridelig," skriver han ifølge Børsen i en kommentar til nyheden.

Parterne har således mulighed for at forhandle priser, inden NICE's endelige anbefaling falder i juli. Tidligere har NICE også afvist Celgenes Revlimid til behandling af knoglemarvskræft, ligesom også Janssen og AbbVie har fået afvist deres Imbruvica.

NICE afviser Genmab-konkurrent

Nej fra NICE til Genmab-konkurrent

NICE siger nej til Genmab-rival

Amerikanere lægger milliarder oven i Darzalex-estimat

Darzalex nærmer sig ny indikation i Europa

”Et lægemiddel som Darzalex kommer kun én gang hvert tyvende år”

Forsiden lige nu

”Jeg har altid haft købmandsgenet i mig"

Karrierevejen: Trods et tidligt karriereønske om at blive chauffør i den lokale bogbus er Pernille Hyldgaard nu havnet hos Coloplast i marketingafdelingen som director of consumer marketing & activation efter job hos blandt andre B&O og Royal Copenhagen. Hendes bedste karriereråd er at tage det roligt. Så skal tingene nok komme.

Amplifon vil sælge produkter under eget navn i 2018

Italienske Amplifon, verdens største forhandler af høreapparater, vil have produkter under eget navn, og arbejder nu sammen med tre af verdens største høreapparatkoncerner om at lave produkter til Amplifons portefølje. (Opdateret 10.50)

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier