Om det blev for meget for det amerikanske medicinalselskab Marathon Pharmaceuticals, eller om selskabet bare har øjnet (endnu) en hurtig profit vides ikke. Men nu har selskabet i hvert fald valgt at skille sig af med det omstridte lægemiddel Emflaza. Det skriver FiercePharma.

Det er PTC Therapeutics, der har indgået en aftale om lægemidlet. Aftalen kan potentielt have en værdi af op til 190 mio. dollars, hvoraf de 140 mio. dollars er en øjeblikkelig betaling.

Emflaza er et lægemiddel mod muskelsvindsygdommen Duchennes Muskeldystrofi (DMD), som er et gammelt lægemiddel, deflazacort, der sælges uden for USA. Marathon fik i februar markedsføringstilladelse til det amerikanske marked - med planer om at hæve prisen fra under 1000 dollars om året til 89.000 dollars.

Prisstigningen udløste skarp kritik og kom på et tidspunkt, hvor der i forvejen var stor fokus på medicinalpriserne i USA.

Med den amerikanske godkendelse af Emflanza modtog Marathon en af de eftertragtede vouchers fra de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA. De kan bruges til at korte flere måneder af behandlingstiden hos myndighederne - eller de kan bruges i en handel med andre selskaber. En model, der har vist sig at være enormt lukrativ.

  Amerikanske politikere kræver svar fra medicinaldirektør

  Brancheorganisation lægger afstand til grisk farma-boss

  Lancering af muskelsvindsmiddel sat på stand-by