MedWatch

Marathon sælger omstridt lægemiddel

Amerikanske Marathon har gennem længere tid været genstand for sønderlemmende kritik efter en markant prisstigning på et gammelt lægemiddel. Nu har selskabet valgt en overraskende løsning.

Om det blev for meget for det amerikanske medicinalselskab Marathon Pharmaceuticals, eller om selskabet bare har øjnet (endnu) en hurtig profit vides ikke. Men nu har selskabet i hvert fald valgt at skille sig af med det omstridte lægemiddel Emflaza. Det skriver FiercePharma.

Det er PTC Therapeutics, der har indgået en aftale om lægemidlet. Aftalen kan potentielt have en værdi af op til 190 mio. dollars, hvoraf de 140 mio. dollars er en øjeblikkelig betaling.

Emflaza er et lægemiddel mod muskelsvindsygdommen Duchennes Muskeldystrofi (DMD), som er et gammelt lægemiddel, deflazacort, der sælges uden for USA. Marathon fik i februar markedsføringstilladelse til det amerikanske marked - med planer om at hæve prisen fra under 1000 dollars om året til 89.000 dollars.

Prisstigningen udløste skarp kritik og kom på et tidspunkt, hvor der i forvejen var stor fokus på medicinalpriserne i USA.

Med den amerikanske godkendelse af Emflanza modtog Marathon en af de eftertragtede vouchers fra de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA. De kan bruges til at korte flere måneder af behandlingstiden hos myndighederne - eller de kan bruges i en handel med andre selskaber. En model, der har vist sig at være enormt lukrativ.

Amerikanske politikere kræver svar fra medicinaldirektør

Brancheorganisation lægger afstand til grisk farma-boss

Lancering af muskelsvindsmiddel sat på stand-by

Forsiden lige nu

Dansk epilepsialarm er blevet solgt til USA

Selskabet Ictalcare, der har Coloplast i ejerkredsen og har udviklet en særlig epilepsialarm, har solgt sine aktiver til et amerikansk selskab. Det er konklusionen på en strategisk proces, som har varet i flere år.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier