MedWatch

Trump ser ud til at fordoble FDA-priser

Virksomheder, der vil have godkendt sine produkter i USA kan godt begynde at se dybere i tegnebogen, for det ser ud til at Trump vil fordoble gebyrerne hos FDA fra 2018.

Planerne for USA's budget i 2018 er sluppet ud fra Det Hvide Hus, og her kan man læse, at udgifterne for medicinal- og medicofirmaerne til administrationsomkostninger i forbindelse med godkendelse af ny medicin og medicoudstyr kommer til at stige kraftigt.

Det skriver Reuters.

Trumps embedsmandsværk har i 2018 budgetteret med over 2 mia. dollars – omkring 14 mia. kr. – som den amerikanske lægemiddelmyndighed FDA skal opkræve i gebyrer og afgifter fra industrien. Det er dobbelt så meget, som der er budgetteret med i 2017.

I budgettet står der, at industrien, der nyder godt af FDA’s godkendelser ”kan og bør betale for deres andel”, skriver Reuters.

Til gengæld står der også i budgettet, at der så vil blive tilbudt foranstaltninger, der vil bidrage til at fremskynde godkendelsesprocessen af nye midler.

FDA har taget penge for at gennemgå nye produkter siden 1992. Det meste af brugernes betaling kommer fra receptpligtig medicin, som udgør omkring anslået 866 mio. dollars i 2017 og 324 mio. dollars, der kommer fra generiske lægemidler. FDA’s samlede budget for 2017 er på 5,1 mia. dollars, står der på lægemiddelmyndighedens hjemmeside ifølge Reuters.

Trump peger på industrifavorit som ny FDA-chef

Industrien frygter lempelser hos FDA

Trump kræver igen lavere medicinpriser i USA

 

Forsiden lige nu

Dansk epilepsialarm er blevet solgt til USA

Selskabet Ictalcare, der har Coloplast i ejerkredsen og har udviklet en særlig epilepsialarm, har solgt sine aktiver til et amerikansk selskab. Det er konklusionen på en strategisk proces, som har varet i flere år.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier