Planerne for USA's budget i 2018 er sluppet ud fra Det Hvide Hus, og her kan man læse, at udgifterne for medicinal- og medicofirmaerne til administrationsomkostninger i forbindelse med godkendelse af ny medicin og medicoudstyr kommer til at stige kraftigt.

Det skriver Reuters.

Trumps embedsmandsværk har i 2018 budgetteret med over 2 mia. dollars – omkring 14 mia. kr. – som den amerikanske lægemiddelmyndighed FDA skal opkræve i gebyrer og afgifter fra industrien. Det er dobbelt så meget, som der er budgetteret med i 2017.

I budgettet står der, at industrien, der nyder godt af FDA’s godkendelser ”kan og bør betale for deres andel”, skriver Reuters.

Til gengæld står der også i budgettet, at der så vil blive tilbudt foranstaltninger, der vil bidrage til at fremskynde godkendelsesprocessen af nye midler.

FDA har taget penge for at gennemgå nye produkter siden 1992. Det meste af brugernes betaling kommer fra receptpligtig medicin, som udgør omkring anslået 866 mio. dollars i 2017 og 324 mio. dollars, der kommer fra generiske lægemidler. FDA’s samlede budget for 2017 er på 5,1 mia. dollars, står der på lægemiddelmyndighedens hjemmeside ifølge Reuters.

  Trump peger på industrifavorit som ny FDA-chef

  Industrien frygter lempelser hos FDA

  Trump kræver igen lavere medicinpriser i USA