MedWatch

CRISPR-selskab vil rejse 622 mio kr

Et af de førende selskaber inden for brugen af den revolutionerende genredigeringsteknik CRISPR vil sælge ud af sine aktier, hvilket kan indbringe selskabet næsten 622 mio. kr. - eller mere hvis en overtegningsret udnyttes.

Der skal flere penge i kassen hos det amerikanske biotekselskab Editas Medicine, der er blandt de førende selskaber inden for brugen af den revolutionerende genredigeringsteknik CRISPR på lægemiddelområdet.

Selskabet har i denne uge annonceret, at man vil sælge en solid bunker aktier og dermed rejse et markant tocifret millionbeløb til sin videre udvikling.

I en pressemeddelelse skriver Editas, at man vil udbyde 4 mio. af sine ordinære aktier med en 30 dages option på at sælge yderligere 600,000 aktier. I prospektet, som er indsendt til de amerikanske børsmyndigheder, SEC, er der ikke oplyst nogen udbudspris på aktiesalget.

Men dagen efter lød det fra selskabet, at aktien vil blive tilbudt til en pris på 22,5 dollars stykket, og at salget af de 4 mio. aktier forventes at indbringe 90 mio. dollars - eller cirka 622 mio. kr. ved aktuelle valutakurser. Det kan ende endnu højere, hvis overtegningsretten udnyttes.

Det er vel at mærke inden diverse gebyrer til de investeringsbanker, der hjælper til med salget, herunder Morgan Stanley og J.P. Morgan.

God periode

Annonceringen af aktieudbuddet er blot den seneste i en række af gode nyheder for biotekselskabet.

I den forgangne måned betød en længe ventet juridisk afgørelse, at selskabets kernepatenter på CRISPR-teknologien opretholdes, hvilket sendte aktien betydeligt i vejret.

Og tidligere på ugen annoncerede selskabet et nyt samarbejde med medicinalselskabet Allergan, som giver en forhåndsbetaling på 90 mio. dollars.

Afgørelse deler patentrettigheder i CRISPR-tvist

CRISPR-aktie på himmelflugt efter patentsejr

Allergan og Editas skal lave genredigeret øjenmedicin

De ekstra millioner, som man nu går efter at kradse ind gennem aktiesalget, skal blandt andet bruges i forbindelse med den aftale.

Editas skriver således, at man vil bruge overskuddet til at finansiere prækliniske og kliniske studier for kandidaten LCA10 mod sygdommen Leber Kongenitte Amaurose (LCA) - en arvelig sygdom, der sætter ind i barndommen og kan gøre patienten blind – samt til andre programmer til behandling af genetiske og infektiøse sygdomme i øjet.

Det er netop denne kandidat og dette sygdomsområde, som aftalen med Allergan drejer sig om.

Herudover vil man bruge pengene til en række andre prækliniske programmer, blandt gennem et partnerskab med selskabet Juno Therapeutics, der udvikler en type immunterapi mod kræft baseret på modificerede immunceller kendt som CAR-T.

Editas svarer prompte tilbage i CRISPR-krigen

Eksperter åbner op for foster-redigering

Forskere finder CRISPR-teknologiens stopknap

Forsiden lige nu

Dansk epilepsialarm er blevet solgt til USA

Selskabet Ictalcare, der har Coloplast i ejerkredsen og har udviklet en særlig epilepsialarm, har solgt sine aktiver til et amerikansk selskab. Det er konklusionen på en strategisk proces, som har varet i flere år.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier