MedWatch

Trump peger på industrifavorit som ny FDA-chef

Den amerikanske præsident Donald Trump peger på Scott Gottlieb som ny chef for FDA, hvilket får industrien til at ånde lettet op.

"Gudskelov er det Gottlieb."

Sådan lyder det ifølge Reuters fra én analytiker i kølvandet på, at den amerikanske præsident Donald Trump har udpeget dr. Scott Gottlieb som sin foretrukne til at lede tilsynsmyndigheden FDA.

Åragen til den positive tilkendegivelse er, at Scott Gottlieb bliver anset som et godt valg for medicinalindustrien. Han er en konservativ sundhedspolitisk ekspert med forbindelser i industrien.

Han opfattes positivt af medicinalfirmaerne og farmaceutiske investorer, og han sidder i bestyrelsen for flere små biotekvirksomheder, ligesom han er rådgiver for GlaxoSmithKline.

Hvis den 44-årige Scott Gottlieb bliver bekræftet af Senatet, vil hn være ansvarlig for gennemførelsen af Trumps plan om dramatisk at skære i reglerne, der fører tilsyn med fødevarer, lægemidler, kosmetik, kosttilskud og tobak.

Industrien frygter lempelser hos FDA

Trump kræver igen lavere medicinpriser i USA

Endnu en kritiker rygtes i spil til FDA-toppost

Industri vil have industrierfaring ind i FDA-top

FDA-kritiker i spil som ny FDA-direktør

Forsiden lige nu

Dansk epilepsialarm er blevet solgt til USA

Selskabet Ictalcare, der har Coloplast i ejerkredsen og har udviklet en særlig epilepsialarm, har solgt sine aktiver til et amerikansk selskab. Det er konklusionen på en strategisk proces, som har varet i flere år.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier