MedWatch

Bliver GSK’s nye topchef underbetalt, fordi hun er kvinde?

En række investorer lægger pres på bestyrelsen i GlaxoSmithKline med krav om, at lønpakken til den nye topchef, Emma Walmsley, der i forvejen er lavere end hendes forgænger, skal reduceres.

Emma Walmsley bliver den første kvindelige topchef for GlaxoSmithKline, når hun til 1. april overtager fra Andrew Witty. Hun bliver samtidig kun den syvende kvinde, der har stået i spidsen for en FTSE 100-virksomhed (den britiske pendant til det danske C20-indeks).

Og hun kommer også til at få en lavere løn, end Andrew Witty gjorde i sin tid. Men det er ikke nok til at tilfredse en række af selskabets investorer, der ifølge Sky News kræver en endnu lavere løn for at afspejle den nye topchefs mindre omfattende erfaring. Hos BioSpace bliver der spekuleret i, hvorvidt de krav også afspejler det faktum, at Emma Walmsley er en kvindelig topchef.

Andrew Witty havde i 2015 en samlet lønningspakke på 6,66 mio. pund, hvoraf hans grundløn udgjorde 1,1 mio. pund. Den foreslåede grundløn til Emma Walmsley skulle være lige under 1 mio. pund, mens hendes bonus og langsigtede incitamentspakke skulle være markant mindre værd end Andrew Wittys.

Alligevel kræver investorerne altså yderligere reduktion af lønpakken.

GSK henter ny topchef fra egne rækker

Fører den nye topchef GSK væk fra lægemidler?

GSK udpeger afløseren for den nye topchef

GSK foretager vagtskifte i ledelsen

Forsiden lige nu

Dansk epilepsialarm er blevet solgt til USA

Selskabet Ictalcare, der har Coloplast i ejerkredsen og har udviklet en særlig epilepsialarm, har solgt sine aktiver til et amerikansk selskab. Det er konklusionen på en strategisk proces, som har varet i flere år.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier