MedWatch

Novo nævnes som mulig køber af biotekselskab

Et fransk biotekfirma rygtes overtaget af den schweiziske medicinalkoncern Novartis, men et børshus peger også på Novo Nordisk som en mulig bejler.

Det franske biotekselskab Genfit er for alvor blevet ombejlet af investorer efter forlydender i mediet Streetinsider om, at Novartis ligger i forhandlinger om en overtagelse. Glipper overtagelsen, kan hjemlige Novo Nordisk være en af flere mulige køber, vurderer børshuset Kepler Cheuvreux i et notat ifølge Bloomberg News.

Genfit-aktien steg torsdag med 29,6 pct. og løftes igen fredag med 4 pct. Dermed er markedsværdien af selskabet oppe på 900 mio. euro, eller 6,7 mia. kr.

Kepler Cheuvreux vurderer imidlertid, at prislappen på Genfit kan blive ganske meget større, da selskabet har hele 170 mio. euro i kontanter og dermed ikke er presset til at indgå en handel.

Genfits pengetank rækker til at få lægemiddelkandidaten Elafibranor til behandling af fedtlever igennem det afsluttende fase 3-studie.

Der er tale om samme sygdomsindikation, NASH, som Novo går efter at behandle med sin GLP-1-analog Semaglutid. Novo er dog bagefter og indledte fase 2-studier med Semaglutid i november sidste år.

Ud over Novartis og Novo nævnes også Novos rival Sanofi og amerikanske Gilead som potentielle købere af Genfit.

Novo-top åbner for større opkøb i historisk melding

Novos nye fremtidshåb er oversvømmet af konkurrenter – og markedet er én stor kirkegård

Nystartet selskab går efter ombejlet levermarked

Forsiden lige nu

Japansk medvind til dansk medicoopstart

Det danske opstartsselskab Medtrace har indgået et nyt samarbejdet med et japansk industrikonglomorat, som skal hjælpe med selskabet med den regulatoriske og kommercielle udvikling af hovedproduktet.

Biogen får også norsk nej til Spinraza

Prisen på lægemidlet Spinraza er urimelig høj, mener nu også den norske pendant til Medicinrådet, 'Beslutningsforum for nye metoder', der - ligesom Medicinrådet i Danmark - ikke vil anbefale midlet som standardbehandling.

Sivantos-ledelse vil ikke sælge sminket lig

Efter en foreløbig lavere omsætningsvækst i 2017 end året før ligger et frasalg eller en børsnotering af høreapparatproducenten Sivantos ikke lige for for ejeren, den svenske kapitalfond EQT.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier