MedWatch

Sursød medvind til Valeant

Omstridte canadiske Valeant kan endelig notere sig en succes med en godkendelse af et nyt lægemiddel, men midlet skal markedsføres med en advarsel.

Et nyt middel mod psoriasis er på vej ud på markedet i USA.

Den amerikanske lægemiddelmyndighed, FDA, har nemlig godkendt lægemidlet Siliq fra canadiske Valeant til markedsføring. Det meddeler FDA i en meddelelse.

Godkendelsen af midlet sker dog med en løftet pegefinger på lægemidlet, hvor der advares om forøget risiko for selvmord ved brug af midlet. I de kliniske forsøg, der ligger til grund for godkendelsen, viste patienterne nemlig en øget selvmordsadfærd i form af både selvmordstanker og forsøg, oplyser FDA.

Valeant har købt Siliq, der indeholder det aktive stof brodalumab fra AstraZeneca. AstraZeneca var i gang med et fase 3-forsøg med midlet i samarbejde med Amgen, men efter man fandt ud af, at det gav patienterne selvmordstanker, forlod Amgen samarbejdet, og AstraZeneca valgte at sælge midlet til Valent.

Nu skal Valeant så ud og konkurrere med flere. Novartis har midlet Cosentyx på markedet, Eli Lilly har midlet Taltz, der blve godkendt sidste år i marts, mens Sun Pharma og Johnson & Johnson begge har midler på vej, som ligger hos FDA og venter på en godkendelse.

Valeant sælger ud for milliarder

Valeant overvejer frisk start med nyt navn

Nedturen fortsætter for Valeant efter horribelt kvartal

Forsiden lige nu

Svensk Novo-selskab går tilbage på både top- og bundlinje

Både omsætning og indtjening er faldet i tredje kvartal for det svenske medicinalselskab Orexo, som Novo Holdings ejer en fjerdedel af. Selskabet styrer dog fortsat mod et nyt år med plus på bundlinjen, og der er lagt i ovnen til et endnu bedre 2018.

Johnson & Johnson indgår hepatitis-alliance

Den amerikanske medicinalkoncern Johnson & Johnson har indgået en samarbejdsaftale med et lille biotekselskab omkring hepatitis B og potentielt også en række andre infektionssygdomme.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier