Opmuntrende resultater med et demensmiddel får nu den amerikanske Lundbeck-konkurrent Axovant til at rykke videre i fase 3 med kandidaten. Det skriver FierceBiotech.

Lægemiddelkandidaten nelotanserin er blevet testet hos 11 patienter med Lewy body demens (LBD). Nelotanserin er udviklet til at tackle visuelle hallucinationer og søvnforstyrrelser, der kan hjemsøge personer med disse sygdomme. I fase 2-studiet viste lægemiddelkandidaten en signifikant forbedring af de såkaldte ekstrapyramidale symptomer, der er Parkinson-lignende effekter forårsaget af nervedegeneration i LBD.

Hos Axovant forventer man at opstarte fase 3-forsøget i andet halvår af 2017.

Selskabet har samtidig lægemiddelkandidaten intepirdine i fase 3. Intepirdine er en såkaldt 5-HT6-receptoragonist, der binder til 5-HT6-receptoren i hjernen. Denne kandidat bliver dog betragtet som et højrisiko-projekt efter lignende midler fra blandt andre Pfizer og danske Lundbeck er mislykkedes i senfaseforsøg. Hos Lundbeck er man dog endnu ikke helt klar til at idalopirdin på hylden, og har valgt at tage kandidaten tilbage i præklinikken for eventuelt at udvikle lægemidlet i en anden indikation end Alzheimers.

  Lundbeck dropper ikke Alzheimer-flop fuldstændigt  

  Lundbeck-rival: Fejlet studie forventet

  Axovant starter forsøg med potentiel blockbuster

  Amerikansk bioteknotering genopliver Lundbeck-konkurrent