MedWatch

GSK lander bedre end ventet

Britiske GlaxoSmithKline kom ud af fjerde kvartal med flere positive overraskelser i ærmet. 2017 afhænger dog i høj grad af kopikonkurrence særligt på et af selskabets nøgleprodukter, der løber af patent.

Den britiske medicinalkoncern Glaxosmithkline (GSK) kom ud af fjerde kvartal af 2016 med et regnskab, der ligger på den gode side af forventningerne, men forventningerne til 2017 afhænger i høj grad af konkurrencen fra generisk konkurrence.

Omsætningen landede på 7,59 mia. pund, en smule bedre end analytikernes estimater på 7,48 mia. pund ifølge Bloomberg News. Koncernens driftsresultat på 2,06 mia. pund var ligeledes bedre end ventet. På denne post havde analytikerne forudset et overskud på 1,91 mia. pund.

Per aktie svarer det justerede overskud per aktie til 26,1 pence, hvilket overgår analytikernes prognose på 25,1 pence. Det svage britiske pund har blandt andet hjulpet indtjeningen på vej, skriver Bloomberg.

For 2017 forventer koncernen en vækst i det justerede resultat per aktie på 5-7 pct., men meget vil afhænge af, hvilken effekt det vil få, når GSK's inhalator Advair løber af patent og bliver udsat for kopimedicin, skriver GSK.

Kopikonkurrence nærmer sig GSK's lungemiddel i USA

GSK foretager vagtskifte i ledelsen

Her er GSK’s danske "orphan drug-rytter"

Gode resultater fra GSK's HIV-kombo

Forsiden lige nu

Svensk Novo-selskab går tilbage på både top- og bundlinje

Både omsætning og indtjening er faldet i tredje kvartal for det svenske medicinalselskab Orexo, som Novo Holdings ejer en fjerdedel af. Selskabet styrer dog fortsat mod et nyt år med plus på bundlinjen, og der er lagt i ovnen til et endnu bedre 2018.

Johnson & Johnson indgår hepatitis-alliance

Den amerikanske medicinalkoncern Johnson & Johnson har indgået en samarbejdsaftale med et lille biotekselskab omkring hepatitis B og potentielt også en række andre infektionssygdomme.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier