MedWatch

Merck leverer forventet overskud

Amerikanske Merck kom ud af fjerde kvartal med et forventet overskud per aktie. Det er stadig selskabets kræftblockbuster Keytruda, der driver indtjeningen.

Den amerikanske medicinalgigant Merck & Co leverede et ordinært overskud per aktie på 89 cent, og det var lige på cent, hvad analytikerne havde ventet ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News. Det viser selskabets regnskab for fjerde kvartal.

Omsætningen kom derimod ind en spids under det ventede, da den landede på 10,1 mia. dollar mod ventet 10,2 mia. dollar.

Mercks blockbuster kræftmiddel, Keytruda, driver atter selskabets indtjening i kvartalet og landede markant højere end ventet. Keytruda har fået flere myndighedsgodkendelser, mens konkurrerende produkter har fejlet.

Keytruda mere end fordoblede omsætningen i fjerde kvartal til 483 mio. dollar mod ventet 467 mio. dollar ifølge estimater fra Bloomberg. Mercks hepatitis-middel og diabetesprodukter landede derimod under forventning.

Det er midler som Keytruda, der skal drive væksten, da flere af Mercks mere modne produkter mødes af kopikonkurrence.

Merck-middel EU-godkendt mod lungekræft i 1. linje

Så meget kan BMS tjene på forlig med Merck

Merck og Bristol-Myers Squibb indgår forlig

Forsiden lige nu

Japansk medvind til dansk medicoopstart

Det danske opstartsselskab Medtrace har indgået et nyt samarbejde med et japansk industrikonglomorat, som skal hjælpe selskabet med den regulatoriske og kommercielle udvikling af hovedproduktet.

Biogen får også norsk nej til Spinraza

Prisen på lægemidlet Spinraza er urimelig høj, mener nu også den norske pendant til Medicinrådet, 'Beslutningsforum for nye metoder', der – ligesom Medicinrådet i Danmark – ikke vil anbefale midlet som standardbehandling.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier