MedWatch

Kopikonkurrence nærmer sig GSK's lungemiddel i USA

Israelske Teva har fået en amerikansk godkendelse til at markedsføre en kopi af en af GlaxoSmithKlines topsællerter mod astma. Det helt store generiske slagsmål venter dog stadig.

Den generiske konkurrence på det amerikanske marked begynder så småt at ånde britiske GlaxoSmithKline i nakken på et af selskabets helt store sællerter. Ifølge Reuters har israelske Teva netop fået en amerikansk godkendelse af GSK's bestseller Advair-inhalatoren.

Tevas kopi, AirDuo RespiClick, er ikke en direkte substitut af Advair, fordi AirDuo kun er godkendt mod astma, mens Advair også bliver brugt mod kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL). Både Advair og AirDuo indeholder de samme to lægemidler, fluticasonpropionat og salmeterol, men AirDuo giver en mindre dosis af salmeterol.

Teva har meddelt, at man har tænkt sig at lancere AirDuo senere på året, men at prisen stadig er ukendt.

GSK's Advair solgte i 2015 for 5,6 mia. dollars, hvoraf halvdelen af salget lå i USA.

Det helt store generiske slagsmål venter dog stadig. Mylan afventer en godkendelse på en generisk version af Advair fra de amerikanske myndigheder den 28. marts i år, mens både Hikma og Vectura følger lige i hælene med en forventet afgørelse på deres registreringsansøgninger den 10. maj.

Novartis vil stoppe kopikonkurrence af GSK-middel

GSK rykker hurtigere frem for at beholde førerposition

Gode data for GSK-lungemiddel efter fejlet forsøg sidste år

Forsiden lige nu

Svensk Novo-selskab går tilbage på både top- og bundlinje

Både omsætning og indtjening er faldet i tredje kvartal for det svenske medicinalselskab Orexo, som Novo Holdings ejer en fjerdedel af. Selskabet styrer dog fortsat mod et nyt år med plus på bundlinjen, og der er lagt i ovnen til et endnu bedre 2018.

Johnson & Johnson indgår hepatitis-alliance

Den amerikanske medicinalkoncern Johnson & Johnson har indgået en samarbejdsaftale med et lille biotekselskab omkring hepatitis B og potentielt også en række andre infektionssygdomme.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier