MedWatch

PFA klar til at gå med i søgsmål mod Novo Nordisk

Herhjemme følger PFA søgsmålet i USA mod Novo Nordisk tæt, og pensionskassen er også klar til at gøre krav gældende, hvis der er udsigt til penge til kunderne, skriver Børsen i dag.

Hvis et amerikansk søgsmål ender i forlig eller erstatning, vil PFA også have sin del af kagen.

Det indikerer PFA's aktiechef, Henrik Nøhr Poulsen, over for dagbladet Børsen i dag.

Novo Nordisks koncernfinansdirektør Jesper Brandgaard og tidligere topchef Lars Rebien Sørensen blev tidligere i januar stævnet af en mindre amerikansk pensionskasse, der mener, at ledelsen i selskabet har vildledt markedet med sine prognoseændringer i 2016.

Pensionsfonden mener, at Novo Nordisks oplysninger til aktiemarkedet var oppustede og et resultat af ulovlige prisaftaler med konkurrenterne Sanofi, Merck og Eli Lilly og flere advokater i USa melder nu om vrede investorer, der også vil sagsøge den danske insulinproducent.

”Vi følger det tæt og har advokater i USA, vi arbejder sammen med om denne type af sager, så vi ikke står tilbage på perronen, når toget er kørt. Det gælder i alle sager,” siger Henrik Nøhr Poulsen.

Novo Nordisk afleverer årsregnskab torsdag.

Advokat om Novo-søgsmål i USA: Sager af den art er meget normale

Analytiker: Trump rammer Novo hårdere end retssag

Novo Nordisk skal bøde for at være lidt for smart

Forsiden lige nu

Lægemiddelstyrelsen er skuffet, men glad for bronzen

Lægemiddelstyrelsens direktør Thomas Senderovitz er skuffet over, at København ikke skal huse EMA, men også stolt over at have snuppet "bronzemedaljerne". Han påpeger dog også, at der ligger masser af arbejde forude i forbindelse med flytningen af lægemiddelagenturet.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier