MedWatch

Merck og Vertex i milliardhandel

Tyske Merck betaler amerikanske Vertex et milliardbeløb for at overtage rettighederne til en række tidlige kræftlægemiddelkandidater.

Ledelsen i tyske Merck KGaA forsøger nu ifølge Endpoints at styke selskabets pipeline gennem pengepungen. Merck har således indgået en aftale med det amerikanske biotekfirma Vertex om at overtage en række kræftlægemiddelkandidater.

Vertex får 230 mio. dollars (1,62 mia. kr.) i forskudsbetaling for at overdrage rettighederne til to kandidater, som er i klinikken, og to prækliniske kandidater.

Håbet er, at de skal føre Merck nedad vejen mod DNA-reparation og immun-onkologi, og at den vej vil føre seslskabet til et nyt produkt eller to.

Det aktiv, der er længst fremme, er VX-970, som er en protein-kinasehæmmer, der i øjeblikket undersøge i ti fase 1- og fase 2- studier i forskellige tumortyper og subpopulationer. Derudover er også VX-803 i klinikken. Begge lægemidlers fokus er at destruere cancerceller gennem DNA-reparation.

De prækliniske programmer dækker dels et skud på mål i forhold til en immun-onkologisk lægemiddel med potentiale til at blive kombineret med en checkpointhæmmer og dels et andet nyt target inden for immun-onkologi.

Tyske Merck hæver indtjeningsestimat

Merck og Pfizer er klar til at lege med på populært kræftområde

Tyske Merck indgår ny kræftaftale

Tyske Merck indgår ny kræftaftale

Forsiden lige nu

MedWatch-indeks: Endnu en tung uge for biotekaktierne

Nedturen ser ud til at fortsætte for de danske biotekaktier, som alle oplevede kursfald i uge 47. Novo Nordisk ender for en efterhånden sjælden gangs skyld på toppen i MedWatch-indekset, efter at have givet markedet tiltro til fremtiden på sin kapitalmarkedsdag.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier