MedWatch

Trump sender medicinalaktierne i dørken

De amerikanske medicinalaktier falder onsdag, efter at USA's kommende præsident, Donald Trump, har varslet store besparelser på medicin.

De amerikanske medicinalaktier falder onsdag, efter at USA's kommende præsident, Donald Trump, har varslet store besparelser på medicin.

På sit meget imødesete pressemøde - det første i næsten et halvt år - siger Trump, at han vil arbejde for en ny budproces, når det kommer til indkøb af lægemidler.

"Vi er den største indkøber af medicin i verden, og alligevel byder vi ikke ordentligt. Vi vil starte med at byde, og vi vil spare milliarder af dollar over en periode," siger Donald Trump.

På Nasdaq-børsen ligger underindekset over aktier inden for sundhedsindustrien til et fald på 1,7 pct.

I S&P 500-regi falder biotekaktierne med 2,3 pct., mens underindekset over store medicinalaktier ligger til et fald på lige under 1 pct.

Novo Nordisks store rival Eli Lilly ligger i et minus på 1,5 pct. fra tirsdag og er faldet fra 76,70 dollar til 75,15 dollar, umiddelbart efter at Trump varslede besparelser på medicin.

Novos amerikansk noterede aktie ligger til et fald på 1,2 pct. til 35,58 dollar. Umiddelbart før talen kostede Novo-aktien 36 dollar.

Mens medicinalsektoren ligger forslået hen, er udviklingen i det generelle aktiemarked noget mere afdæmpet.

Det toneangivende S&P 500-indeks stiger 0,1 pct. mod en stigning på 0,2 pct. kort før talen.

Siden Trumps valgsejr har de amerikanske aktier generelt klaret sig flot, og investorerne er derfor ekstra på tæerne for at sikre sig, at Trumps erhvervsvenlige løfter om skattelettelser og investeringer i infrastruktur også vil blive ført ud i livet.

På det punkt er der dog ikke meget nyt fra Trump. Han glæder sig over, at Ford har sløjfet en investering i Mexico og i stedet vil bygge en større fabrik i Michigan.

Og han forudser, at mange selskaber vil følge efter. Det gælder General Motors, der nævnes direkte ved navn. Desuden håber Trump, at flere af medicinalvirksomhederne vil flytte tilbage.

Trump bidrager dog til mere usikkerhed om medicinalsektoren ved at gentage, at Barack Obamas sundhedsreform, Obamacare, er en katastrofe, og at han vil arbejde for en langt billigere og bedre ordning.

Amerikansk prispres forsvinder næppe trods Trump-sejr

Førsteprioritet for Trump er at ophæve Obamacare

Trump kan koste Novo milliarder

Novo: Uforudsigelige konsekvenser af Trump-sejr

Fremtrædende republikaner vil af med Obamas sundhedsreform

Forsiden lige nu

NNE henter amerikansk landechef fra Novo

Novo Nordisks ingeniørselskab NNE har fået ny landechef i USA, efter den tidligere landechef sagde op for at blive finansdirektør i den danske allergikoncern ALK. Vedkommende er hentet i Novo-familien.

Lægemiddelstyrelsen er skuffet, men glad for bronzen

Lægemiddelstyrelsens direktør Thomas Senderovitz er skuffet over, at København ikke skal huse EMA, men også stolt over at have snuppet "bronzemedaljerne". Han påpeger dog også, at der ligger masser af arbejde forude i forbindelse med flytningen af lægemiddelagenturet.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier