Det har ikke været nogen dans på roser at være aktionær i det danske biotekselskab Bavarian Nordic. Mens kursen i 2015 steg med hele 81 pct., så er pilen vendt den anden vej år. Indtil videre er kursen dykket med 34,8 pct. i år, og den seneste måned har faldet ligget på 6,8 pct.

Hele bioteksektoren har været under tryk i år, som følge af de store prisdiskussioner i det amerikanske præsidentvalg, men udover en fejlslagen dobbeltnotering i USA for Bavarian har der ikke været de negative nyheder, som skulle berettige et sådan fald.

Aktionær og tidligere bestyrelsesformand Asger Aamund mener da også i en artikel i Børsen tirsdag, at "aktiemarkedet og Bavarian Nordic lever hver sit liv", mens otte ud af ni analytikere siger "køb" og har et samlet kursmål på 352,6 for Bavarian-aktien, hvilket er 51,3 pct. højere end mandagens lukkekurs på 233.

I øjeblikket er Bavarian Nordic i fuld gang med at køre lægemiddelkandidaten Prostvac gennem diverse kliniske studier til behandling af prostatacancer, og man skal ifølge Asger Aamund ikke forvente, at kursen vender, før der kommer resultater på bordet.

"Aktionærerne må væbne sig med tålmodighed, og tøsedrengene må så sælge ud og se, hvad der sker bagefter. Sådan er det," siger han til avisen.

  Investorer langer ud efter Bavarian-boss efter Genmab-sammenligning

  Aamund stærkt utilfreds trods nyt millionoverskud

  Aamund: Jeg har aldrig mere end 10 pct i rock'n'roll-aktier

  Aamund håber på flere aftaler mellem Bavarian og J&J

  Aamund spiller sikkert - sådan da

  Aamund scorer på ny Bavarian-aftale

  Aamund vil investere i lægemiddeludvikling

  Asger Aamund sælger sin andel af Bavarian Nordic