MedWatch

Tyske Merck indgår ny kræftaftale

Det tyske medicinalselskab Merck har indgået en samarbejdsaftale med et mindre biotekselskab om behandling af patienter med lungekræft.

I et forsøg på at møve sig yderligere ind på markedet for immunterapier har tyske Merck nu indgået en samarbejdsaftale med det amerikanske biotekselskab Vaccinex. Samarbejdet skal kombinere Mercks immunterapi (som man udvikler i samarbejde med Pfizer), avelumab og Vaccinex’ ekpertimentelle behandling VX15/2503.

Det skriver FierceBiotech.

Målet for kombinationsbehandlingen er i første omgang ikke-småcellet lungekræft (NSCLC), der er en af de mest populære indikationer inden for immunterapi. Der blev ikke offentliggjort nogen finansielle oplysninger eller tidslinjer for projektet, men det er Vaccinex, der kommer til at stå for fase 1b- og fase 2-forsøgene.

VX15/2503 befinder sig som sagt på de tidlige stadier, men har allerede været testet i en række indikationer, blandt andet inden for multipel sklerose og Huntingtons sygdom, som det faktisk fik orphan drug-status på i august af de amerikanske lægemiddelsmyndigheder. Det er håbet, at denne nye kandidat kan være med til at løfte Pfizer og Mercks sats inden for immunterapi.

Pfizer og Merck er et godt stykke bagefter deres rivaler inden for immunterapi. De helt store navne inden for området er som bekendt Keytruda og Opdivo, produceret af henholdsvis amerikanske Merck/MSD og Bristol-Myers Squibb. Roche ligger lige i halen på dem, og dernæst AstraZeneca, så der er lang vej endnu, hvis Pfizer og Merck skal indhente det forspring.

Forsiden lige nu

Svensk Novo-selskab går tilbage på både top- og bundlinje

Både omsætning og indtjening er faldet i tredje kvartal for det svenske medicinalselskab Orexo, som Novo Holdings ejer en fjerdedel af. Selskabet styrer dog fortsat mod et nyt år med plus på bundlinjen, og der er lagt i ovnen til et endnu bedre 2018.

Johnson & Johnson indgår hepatitis-alliance

Den amerikanske medicinalkoncern Johnson & Johnson har indgået en samarbejdsaftale med et lille biotekselskab omkring hepatitis B og potentielt også en række andre infektionssygdomme.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier