MedWatch

UnitedHealth under beskydning

Den store amerikanske sygekasse UnitedHealth bliver nu beskyldt for prisfusk af en række kunder.

Den omfattende virak om sundhedssystemet i USA fortsætter ufortrødent. Den seneste udvikling er ifølge Bloomberg, at den største sygekasse i USA står over for alvorlige beskyldninger fra en række af dens kunder.

De hævder således, at sundhedsforsikringsselskab har bedraget dem ved at oprette et system, der i hemmelighed har taget sig for højt betalt i forhold til receptpligtig medicin.

Et søgsmål, som er blevet indgivet i Minnesota tirsdag, viser, at kunderne mener, at de har betalt langt mere, end hvad lægemidlerne har kostet. Nogle gange betalte kunderne således 50 dollars for et lægemiddel, der kostede forsikringsselskabet mindre end 15 dollars.

UnitedHealth afviser at have gjort noget galt.

De amerikanske politikere på begge fløje er for alvor begyndt at grille de store medicinalkoncerner i forhold til de vedvarende og betragtelige prisstigninger på lægemidler. De store koncerner har så efterfølgende forsøgt at sende en del af sorteper videre til PBM'erne og på et "ødelagt system", der udelukkende har indbyggede incitamenter til at lade priserne stige.

Og nu tilslutter kunderne sig altså det kor. Ifølge Bloomberg er det ikke første gang, at UnitedHealth står anklaget for at tage sig for godt betalt. Tilbage i 2000 valgte selskabet at indgå et 10 mio. dollars stort forlig i en lignende sag.

PBM'erne kommer i spotlyset i USA

Medicinalselskaber sender sorteper videre for amerikanske priser

USA’s største sygekasse skærer i dækning af insulin

Forsiden lige nu

Genmab søger om ny godkendelse hos EMA

I Europa vil Genmab nu til at have hovedproduktet, Darzalex, godkendt til førstelinjebehandling for knoglemarvskræft. Det udløser en ny milepælsbetaling fra partneren Janssen. (Opdateret 13.35)

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier