MedWatch

Fransk biotekselskab vil parre Novo og Sanofi

Et fransk biotekselskab vil kombinere to diabetesmidler fra rivalerne Novo Nordisk og Sanofi. Et klinisk studie vil gå i gang allerede næste år.

Det franske biotekselskab Adocia har planer om at kombinere verdens bedst sælgende insulin, Lantus fra det franske medicinalselskab Sanofi, med diabetesmidlet Victoza fra Novo Nordisk.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Adocia, der vil bruge sin teknologiplatform, Biochaperone i arbejdet. Teknologien gør det ifølge Adocia blandt andet muligt at forstærke effekten af et lægemiddel.

Adocia planlægger også at kombinere Lantus med diabetesmidlet Trulicity fra Eli Lilly. Både Victoza og Trulicity tilhører klassen af GLP-1-analoger, der i stigende grad vinder indpas i behandlingen af type 2 diabetes.

Adocia regner med at kunne indlede et klinisk studie med den første lægemiddelkandidat i 2017.

I Europa markedsfører Novo Nordisk sin egen kombination, Xultophy, der er baseret på Novos nyeste langtidsvirkende insulin, Tresiba, samt Victoza.

Franske Sanofi er også på vej med et kombinationsprodukt - Iglarlixi - baseret på Lantus og Lixisenatid, der er indlicenseret fra Zealand Pharma.

Novo-konkurrent har lovende fase 1-data med måltidsinsulin

Fransk biotekselskab til vejrs efter stærke insulindata

Lilly indgår insulinaftale

Novo står foran stort amerikansk dilemma

Novos nye USA-chef: Guldhåbet skal op i gear

Novo har mistet sit forspring i insulinkapløbet

Forsiden lige nu

Japansk medvind til dansk medicoopstart

Det danske opstartsselskab Medtrace har indgået et nyt samarbejdet med et japansk industrikonglomorat, som skal hjælpe med selskabet med den regulatoriske og kommercielle udvikling af hovedproduktet.

Biogen får også norsk nej til Spinraza

Prisen på lægemidlet Spinraza er urimelig høj, mener nu også den norske pendant til Medicinrådet, 'Beslutningsforum for nye metoder', der - ligesom Medicinrådet i Danmark - ikke vil anbefale midlet som standardbehandling.

Sivantos-ledelse vil ikke sælge sminket lig

Efter en foreløbig lavere omsætningsvækst i 2017 end året før ligger et frasalg eller en børsnotering af høreapparatproducenten Sivantos ikke lige for for ejeren, den svenske kapitalfond EQT.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier