MedWatch

Diabetes-forskning giver Novo Nordisk forretningsfordel i Mexico

Ved at gå ind og blive en aktiv medspiller i forhold til at aflægge grundene bag en eksplosiv diabetesvækst og hjælpe med diagnosticering, sikrer Novo Nordisk sig forretningsfordele i Mexico City, skriver Politiken.

Den største sundhedsrisiko i Mexico City er diabetes, som står for hvert sjette dødsfald i byen.

Det skriver Politiken i dag i tillægget International Økonomi.

Sygdommen koster omkring 5 mia. kroner om året på Mexico Citys sundhedsbudget – eksklusiv de samfundsøkonomiske omkostninger som for eksempel tabt arbejdsfortjeneste, som løber op i over 6 mia. kr. om året.

Den same udvikling ses i mange andre storbyer i særligt udviklingslandene, og det har fået Novo Nordisk til at støtte en international videnskabelig udredning af diabetes i byerne, der fokuserer på sociale og kulturelle faktorer og læggervægt på, hvordan en anderledes byplanlægning kan begrænse udbredelsen.

Novo Nordisk giver cirka 130 mio. kr. til forskningen.

Til gengæld har den danske lægemiddelgigant fået status som langsigtet partner for sundhedsmyndighederne i Mexico City, der deltager i samarbejdet Cities changing Diabetes.

Novo Nordisk har for eksempel uddannet huslæger, der diagnosticere personer i risikogruppen i deres hjem.

”Vi har spillet med helt åbne kort. Vi lægger ikke skjul på, at vi er en forretning, som er her for at sikre, at vores produkter når til Mexico,” siger Charlotte Ersbøll, vicepræsident i Novo Nordisk til Politiken.

Hun fortæller, at partnerskabet giver Novo Nordisk en fordel i forhold til prisforhandlinger og generiske producenter i form af trofasthed fra myndighederne.

Novo skrotter afdeling i Mexico – nu skal den til Panama

Novo Nordisks Tresiba-fest fusede ud i ingenting

Novos urbaniseringsfokus når USA

Forsiden lige nu

Disse virksomheder får lov at dyrke cannabis i Danmark

Lægemiddelstyrelsen har offentliggjort navnene på det ene selskab, som indtil nu har fået tilladelse til at dyrke det såkaldte cannabismellemprodukt, der er en forarbejdet udgave af råproduktet. Derudover har 11 selskaber har fået tilladelse til at dyrke cannabis.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier