MedWatch

Industrien skal tages på råd om Medicinrådets prioritering

En af det nye Medicinråds to formænd, Steen Werner Hansen, skal bruge de kommende måneder på at snakke med medicinalindustrien om den bedst mulige prioriteringsmodel for alle parter.

Der skal være tæt snak mellem det nye Medicinråd og medicinalindustrien i de kommende måneder. Det er et af hovedbudskaberne for en af rådets to nyudnævnte formænd, Steen Werner Hansen. Til Dagens Pharma fortæller formanden, at samtalerne med udvalgte virksomheder skal hjælpe rådet med at spore sig ind på en prioriteringsmodel, som kan være til mest mulig gavn for begge parter.

Formænd udpeget til nyt medicinråd

”Selvfølgelig vil Medicinrådet komme til at sætte pres på virksomhedernes prissætning – men nu bliver de også inddraget mere, end de gjorde før. Den inddragelse er vigtig, da vi ikke kun har brug for at få billigere medicin, men også at få ny medicin og nye data,” siger Steen Werner Hansen.

Dermed vil de to nye formænd videreføre RADS’ og KRIS’ tradition om åbenhed overfor inputs fra patientforeninger, industrien og ikke mindst Lægemiddelindustriforeningen. Steen Werner Hansen siger, at man tillægger stor værdi til de nuværende organers samarbejde med industrien, og at også det vil være en væsentlig værdi for Medicinrådet, når det tager over.

En af de første opgaver for formændene bliver dog at finde en model for, hvordan man skal håndtere ny medicin i det næste halve år, som er overgangsfasen frem mod, at Medicinrådet overtager opgaverne fra RADS og KRIS.

Regionsformand: Vi vil gerne betale for nye og innovative behandlinger, men...

Lif om præciseret medicinråd: Bedre, men stadig uklarheder

Forsiden lige nu

MSD's Keytruda fejler i mavekræftstudie

Immunterapien Keytruda fra amerikanske Merck/MSD har ikke kunnet overgå kemoterapi i andenlinjebehandling af patienter med kræft i mave eller spiserør. Lægemidlet blev for få måneder siden godkendt i indikationen i tredje linje.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier