Der er blevet sat en del underskrifter i den forgangne uge hos amerikanske AbbVie. Tre onkologiaftaler har selskabet indgået i ugens løb - senest med amerikanske CytomX Therapeutics.

Aftalen, der omhandler udvikling af et antistof mod CD71, har en potentiel værdi på 500 mio. dollars, svarende til 3,3 mia. kr. Upfrontbetalingen lyder på 30 mio. dollars, mens CytomX står til at kunne indkassere 470 mio. dollars, hvis kliniske og regulatoriske milepæle bliver nået.

Lægemidlet, som CytomX og AbbVie nu skal udvikle sammen, er i øjeblikket i den prækliniske fase, og det er CytomX, der står for den prækliniske og tidlige kliniske udvikling.

CytomX er den tredje i rækken af nye onkologiaftaler, som AbbVie indgik i sidste uge. Selskabet indgik også en aftale til en værdi af over 685 mio. dollars med et andet præklinisk target fra argenx. Et par dage efter indgik man en fem-årig aftale med University of Chicago om at sætte skub i universitets opdagelsesprogrammer med mulighed for at licensere visse opdagelser, der er blevet gjort under aftalen.