MedWatch

Omstridt selskab slår tilbage i blodprøvekritik

Amerikanske Theranos, der er kommet under kritik for sin blodprøveteknologi, anfægter nu de metoder, der er blevet anvendt i en undersøgelse af selskabets blodprøver.

Den amerikanske milliardær Elizabeth Holmes, der har stiftet diagnostikselskabet Theranos, er igen kommet i modvind, efter et nyt studie rejser spørgsmål som nøjagtigheden i selskabets blodprøver. Det skriver BioSpace.

Resultatet af den seneste test er foretaget af Icahn School of Medicine hos Mt. Sinai og blev for nylig publiceret i Journal of Clinical Investigation. Her pegede man blandt andet på, at der var højere sandsynlighed for, at Theranos' målinger af kolesterol og hvide blodceller viste resultater, der afviger fra normalen i forhold til de traditionelle målinger fra LabCorp og Quest.

Det har fået Theranos til at gå i brechen ved at anfægte de metoder, der er blevet brugt i undersøgelsen af selskabets blodprøveteknologi.

Blandt har man i et modsvar noteret, at en af efterforskerne sidder i bestyrelsen hos NuMedii, der er konkurrent til Theranos. Desuden påpeger man, at de testmetoder, der er anvendt, ikke er de samme, som dem Theranos bruger.

Forsiden lige nu

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier