MedWatch

Omstridt selskab slår tilbage i blodprøvekritik

Amerikanske Theranos, der er kommet under kritik for sin blodprøveteknologi, anfægter nu de metoder, der er blevet anvendt i en undersøgelse af selskabets blodprøver.

Den amerikanske milliardær Elizabeth Holmes, der har stiftet diagnostikselskabet Theranos, er igen kommet i modvind, efter et nyt studie rejser spørgsmål som nøjagtigheden i selskabets blodprøver. Det skriver BioSpace.

Resultatet af den seneste test er foretaget af Icahn School of Medicine hos Mt. Sinai og blev for nylig publiceret i Journal of Clinical Investigation. Her pegede man blandt andet på, at der var højere sandsynlighed for, at Theranos' målinger af kolesterol og hvide blodceller viste resultater, der afviger fra normalen i forhold til de traditionelle målinger fra LabCorp og Quest.

Det har fået Theranos til at gå i brechen ved at anfægte de metoder, der er blevet brugt i undersøgelsen af selskabets blodprøveteknologi.

Blandt har man i et modsvar noteret, at en af efterforskerne sidder i bestyrelsen hos NuMedii, der er konkurrent til Theranos. Desuden påpeger man, at de testmetoder, der er anvendt, ikke er de samme, som dem Theranos bruger.

Forsiden lige nu

MSD's Keytruda fejler i mavekræftstudie

Immunterapien Keytruda fra amerikanske Merck/MSD har ikke kunnet overgå kemoterapi i andenlinjebehandling af patienter med kræft i mave eller spiserør. Lægemidlet blev for få måneder siden godkendt i indikationen i tredje linje.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier