MedWatch

FDA-panel bakker op om psykosekandidat til Parkison-patienter

Et amerikansk medicinalselskab med danske rødder har fået opbakning fra et rådgivende panel under de amerikanske sundhedsmyndigheder.

Et rådgivende panel under de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har anbefalet en godkendelse af Acadia Pharmaceuticals hovedkandidat nuplazid. Det skriver Reuters.

Nuplazid skal behandle psykoser, der er kendetegnet ved hallucinationer og vrangforestillinger, hos Parkinsons-patienter. Ifølge selskabet opstår psykoserne hos cirka 40 pct. af patienterne.

Det rådgivende panel anbefalede med stemmerne 12 for og to imod en godkendelse af lægemiddelkandidaten. Panelet mente blandt andet at fordelene ved nuplazid opvejede de risici, der kan være forbundet med lægemidlet, og selvom flere panelmedlemmer påpegede, at effekten ikke var så robust, som man gerne havde set, så var det "bestemt bedre end ingenting."

Acadia har danske rødder. Selskabet blev startet i 1997 som et dansk-amerikansk selskab. Copenhagen Capacity satte således den daværende investeringschef i Bankinvest, nuværende direktør i NB Capital Florian Schönharting, i forbindelse med Dr. Mark Brann, grundlæggeren.

Nyheden om panelets anbefaling fik aktien til at ryge i vejret med 25 pct.

Efter planen falder der en afgørelse fra FDA senest 1. maj.

Forsiden lige nu

EMA-chef får kritik for "partisk kampagne"

Direktøren for Det Europæiske Lægemiddelagentur beskyldes for at være lidt for smart og have skruet for hårdt på spin-knappen inden afgørelsen om placeringen af agenturet. Men medarbejderne elsker ham.

Skåninge raser over svensk regering i EMA-sag

I det sydlige Sverige er man fortørnede over, at Sverige ikke støttede Danmark bedre i kampen om at få Det Europæiske Lægemiddelagentur til København. Der bliver både brugt ord som kriminelt, svigt og ubegribeligt.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier