MedWatch

Indisk kopiproducent køber psoriasispille i milliardhandel

Den store indiske kopiproducent Dr. Reddy har i en milliardhandel købt de amerikanske rettigheder til en oral lægemiddelkandidat, der skal udvikles til behandling af psoriasis og muligvis også multipel sklerose.

Indiske Dr. Reddy har indgået en større aftale med amerikanske XenoPort om en oral lægemiddelkandidat. Det skriver FierceBiotech. Aftalen indeholder de amerikanske rettigheder til XP23829, som Dr. Reddy, en af Indiens største medicinalproducenter, vil udvikle til behandling af moderat til alvorlig kronisk plakpsoriasis. Den indiske producent vil muligvis også udvikle lægemiddelkandidaten til behandling af recidiverende former af multipel sklerose.

Prisen for XP23829 er en upfrontbetaling til XenoPort på 47,5 mio. dollars samt 2,5 mio. dollars for overdragelse af klinisk materiale til Dr. Reddy. Derudover vil XenoPort være berettiget til op til 190 mio. dollars, hvis man opnår visse regulatoriske mål og derudover også 250 mio. dollars, hvis man opnår vigtige salgsmæssige milepæle, og hvis det går rigtig godt, vil Dr. Reddy betale royalties, hvilket giver aftalen en samlet værdi på over 490 mio. dollars, svarende til 3,3 mia. kr.

XenoPort fremlagde sidste år blandede resultater fra et fase 2-studie med XP23829, hvor lægemiddelkandidaten blev testet til behandling af psoriasis.

USA og EU appellerer til indiske medicinalselskaber om at hæve standarden

Indisk virksomhed ændrer pillefarve efter retssag

Forsiden lige nu

Novo-direktør: Det kan man ikke gøre meget bedre

Et amerikansk ekspertpanel under FDA stemte onsdag så godt som enstemmigt for en godkendelse af Novo Nordisks lægemiddelhåb semaglutid. Det vakte stor glæde i selskabets hovedkvarter, hvor forskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen fulgte seancen med flere hundrede kolleger.

Sydbank: Eksperter ser semaglutid som den førende GLP-1-analog

Ifølge Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen var de eksperter, som onsdag aften anbefalede en amerikansk godkendelse af Novo Nordisks lægemiddelhåb semaglutid, meget tilfredse med både effekt- og hjertekardata på midlet. Han forventer en kursstigning fra morgenstunden og en godkendelse til december.

Amerikansk Novo-rival sætter sig selv til salg

Novo Nordisks nærmeste rival på det amerikanske marked for fedmebehandling sår tvivl om sin egen overlevelse og lægger blandt andet op til, at et salg eller en fusion kan komme på tale.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier