Michael Pearson, topchef i canadiske Valeant, har modtaget en stævning fra en komité i det amerikanske senat, der undersøger prisstigninger i medicinalindustrien.

Det skriver Bloomberg.

Høringen bliver holdt 27. april og er den tredje i rækken, som den særlige komité holder. Målet er at undersøge de eksorbitante prisstigninger nogle medicinalselskaber har foretaget efter, at de har opkøbt ældre lægemidler og skruet prisen i vejret.

Den canadiske koncern har benyttet sig af den såkaldte ’buy and raise’-teknik flere gange, blandt andet i februar sidste år, hvor den købte rettighederne til to hjertemedikamenter og med det samme hævede prisen med henholdsvis 525 pct. og 212 pct.

Stævningen af Pearson kommer efter en lang række problemer for Valeant.

Valeant kom sidste år i pressens og investorernes søgelys på grund af sit samarbejde med internetapoteket Philidor, der blandt andet blev beskyldt for at have ændret koder på nogle recepter, så det så ud som om, at læger og patienter ønskede Valeants lægemidler frem for billigere kopimedicin.

Valeant har afvist, at selskabet har gjort noget forkert i samarbejdet med Philidor, men nedsatte efterfølgende en regnskabskomité for at se på sagen. Undersøgelsen førte i februar til justeringer af regnskabstal for 2014 og 2015.

Den tidligere økonomidirektør Howard Schiller, der tog over for Pearson i forbindelse med to måneders sygeorlov fra jul og ind i det nye år, er blevet bedt om at indgive sin afskedsbegæring efter, hvad Valeant betegner som "upassende adfærd", og i sidste uge meddelte selskabet, at man nu også er på udkig efter en ny topchef, der kan erstatte Michael Pearson.

  Valeant gør klar til skifte topchef

  Valeant sætter sin lid til kreditorerne

  Valeant-aktien faldet 60 pct. siden tirsdag