MedWatch

Sejr til Shire i patentstrid

Shire med danske Flemming Ørnskov i spidsen har taget et stik hjem mod Allergan i patentstrid om et storsælgende mavesårsmiddel, som Allergan kopierer.

Kopiproducenten Allergan må ikke sælge en generisk version af Shires storsælgende mavesårsmiddel Lialda før i 2020.

Det har en dommer i Sydflorida dømt, skriver Reuters.

Lialda, der blev godkendt af FDA i 2007 solgte for 684,4 mio. dollars i 2015, altså lidt over 4,5 mia. kr., hvilket er 11 procent af Shires samlede salg.

Patentstriden mellem de to parter har været langvarig. En distriktsdomstol havde først dømt, at Allergan overtrådte Shires patent, men en appeldomstol omstødte den dom i marts 2014.

Sidste år sendte Højesteret så sagen videre til distriktsdomstolen i Sydflorida, hvor Shire altså så nu har fået medhold.

Teva får grønt lys af EU-Kommissionen til Allergan-køb

Ventet vækstopbremsning hos Shire

Pfizer nærmer sig målstregen for sin megahandel

 

Forsiden lige nu

Her er Novo Nordisks strategi for fremtiden

Novo Nordisk har lagt en plan for den fremtidige vækst i de forskellige dele af sin forretning. Der vil både være fokus på den traditionelle kerneforretning og nye områder, og så har selskabet intensiveret sin jagt på mulige opkøb.

Allergan sagsøgt for at vildlede patentkontor

Endnu engang er amerikanske Allergan havnet i en patenttvist om blockbusteren Restasis. Denne gang handler det dog ikke om selskabets såkaldte ”indianer-finte”, men derimod om vildledning af det amerikanske patentkontor.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier