MedWatch

Merck vinder over Gilead i hepatitis-sag

En amerikansk jury har givet Merck & Co. medhold i selskabets anklage mod Gilead Sciences i patentstriden mellem de to selskaber. Nu søger Merck & Co. et tocifret milliardbeløb i erstatning i hepatitis-sagen.

En kendelse tirsdag i denne uge kan gå hen og blive særdeles dyr for amerikanske Gilead Sciences. Her stadfæstede en jury i San Jose, Californien, ifølge Reuters nemlig gyldigheden af to Merck-patenter i en højt profileret strid om Gilead blockbusterprodukt mod hepatitis C.

Merck har fremført, at straks efter, at selskabet offentliggjorde sit patent på sit hepatitis-middel i 2002, så brugte Pharmasset, der senere blev opkøbt af Gilead det til at udvikle det, der senere skulle blive til sofosbuvir. Sofosbuvir er det aktive stof i Gilead-produkterne Sovaldi og Harvoni.

Og nu kræver Merck sig betalt. Selskabet søger således en 10 pct. royalty på Gileads amerikanske salg af de to midler, der nærmede sig næsten 21 mia. dollars 2014 og 2015, ligesom man også vil have 10 pct. i royalty af det fremtidige salg. Det globale salg af de to produkter var i 2015 på 19,2 mia. dollars.

"Selvom vi er skuffede over juryens dom i dag, så er der en række udestående spørgsmål, som skal afgøres af juryen og dommeren," udtalte en talskvinde for Gilead, der dog ifølge Reuters afviste at kommentere en eventuel appel.

Gilead og Merck i milliardslagsmål

Mercks hepatitis-middel slår Gileads guldæg

Verdens bedst sælgende lægemiddel sikrer Gilead bundlinjehop på 50 pct.

Merck-godkendelse er god nyhed for amerikanske betalere

Grønt lys for flere hepatitis C-behandlinger

Forsiden lige nu

Danske rehabselskaber flokkes til det tyske marked

De danske producenter af hjælpemidler søger i stigende grad vækst fra salg i Tyskland. Det gælder etablerede koncerner som Guldmann, der investerer i Tyskland på ny, såvel som de helt små opstartsvirksomheder, der tager deres første skridt på markedet.

Novo-ejet Coloplast-konkurrent nedjusterer

Den britiske medicoproducent Convatec, delvist ejet af Novo Holdings og en stor konkurrent til Coloplast, nedjuster forventningerne til året –det får aktien til at styrtdykke.

Biocare Copenhagen satser igen på USA

Den danske biotekvirksomhed Biocare Copenhagen genoptager nu planerne om ekspansion på det amerikanske marked, efter at Donald Trumps varslede planer om indgreb i det amerikanske sundhedssystem tilsyneladende ikke har fået den effekt, man frygtede de ville få.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier