MedWatch

Vaccineskandale udvider sig i Kina

Masseanholdelser og beslaglæggelse af ulovlige vacciner for et trecifret millionbeløb er foretaget i Kina med udgangspunkt i den lokale medicinalindustri.

En vaccineskandale er ifølge Reuters under fuld opsejling i Kina. Myndighederne har således tilbageholdt 37 personer og beslaglagt ulovlige vacciner for næsten 90 mio. dollars. (598 mio. kr.).

Statsoverhoved Li Keqiang har udtalt, at sagen har afsløret grelle huller i reguleringen af verdens næststørste medicinmarked. Vaccinerne, som er rettet mod meningitis, rabies og andre sygdomme, mistænkes for at være solgt i snesevis af provinser i Kina siden 2011.

Li Keqiang har videre udtalt, at myndighederne bør forbedre reguleringssystemet vedrørende vaccineproduktion og -distribution, og at enhver pligtforsømmelse ikke ville blive tolereret. Tilsynsmyndighederne har for deres vedkommende peget på manglende ressourcer og personale i forhold til i tilstrækkelig grad at kunne regulere deres sektoren.

Shandong Zhaoxin Biotech Co, som er en af tre farmaceutiske virksomheder, der undersøges, er blevet beordret til at standse driften og har fået en licens tilbagekaldt.

Kina vil accelerere egen lægemiddelindustri

Kina slår ned på den lokale medicinalindustri

Kina-reformer gavner dansk medicineksport

Forsiden lige nu

Disse virksomheder får lov at dyrke cannabis i Danmark

Lægemiddelstyrelsen har offentliggjort navnene på det ene selskab, som indtil nu har fået tilladelse til at dyrke det såkaldte cannabismellemprodukt, der er en forarbejdet udgave af råproduktet. Derudover har 11 selskaber har fået tilladelse til at dyrke cannabis.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier