Bavarian Nordic vil på den kommende generalforsamling den 20. april foreslå nyvalg af hollænderen Frank Verwiel til bestyrelsen.

De øvrige bestyrelsesmedlemmer, Gerard van Odijk, Claus Bræstrup, Anders Gersel Pedersen, Erik G. Hansen og Peter Kürstein, foreslås genvalgt. Dermed vil antallet af generalforsamlingsvalgte bestyrelsesmedlemmer gå fra fem til seks.

Frank Verwiel blev tilknyttet bestyrelsen som observatør i august 2015. Bavarian oplyste allerede ved den lejlighed, at det skete med henblik på at foreslå Verwiel til bestyrelsen på den næste ordinære generalforsamling.

"Bestyrelsen foreslår, at Frank Verwiel vælges ind i bestyrelsen grundet hans videnskabelige indsigt samt hans mere end 25 års strategiske, ledelsesmæssige og internationale erfaring inden for lægemiddelindustrien," skriver Bavarian i indkaldelsen til generalforsamlingen.

Verwiel har tidligere været administrerende direktør og bestyrelsesmedlem i medicinalselskabet Aptalis Pharma og stod i spidsen for selskabet, da det i 2014 blev overtaget af Forest Laboratories for 2,9 mia. dollar.

Frank Verwiel er medlem af bestyrelsen i Achillion Pharmaceuticals, Avexis og Obseva.

  Topchef: Et usædvanligt år for Bavarian

  Bavarian fordobler bundlinjen

  Bavarian Nordic udskyder amerikansk notering

  Bavarian vil selv