Det er bestemt gode tider i Novo A/S. Stort set alle nøgletal er kun gået i den rigtige retning for Novo Nordisk Fondens investeringsarm i 2015.

Ifølge Børsen er formuen steget med mere end 100 mia. kr., idet værdien af Novos aktiver steg med 48 pct. til 377 mia. kr. Egenkapitalen stiger med 10,1 mia. kr. til 62,95 mia. kr., og årets resultat er steget med 1388 mio. kr. til 14,85 mia. kr. Bundlinjen kommer som følge af resultat fra datterselskaber på 4,97 mia. kr. – en stigning på 2,07 mia. kr. – og resultat fra  associerede selskaber på 5,71 mia. kr. – en stigning på 3,58 mia. kr. – mens indtægter fra life science-investeringer dog er faldet med 902 mio. kr. til 8,96 mia. kr.

Samlet set fortsætter pengene dog med at strømme ind i Novo A/S, og det øger kravet til investeringer – især de helt store af slagsen. Novo har i årets første måneder foretaget to milliardhandler, men ifølge Sten Scheibye skal der komme flere. Og det kommer også til at sætte sit præg på valget af den person, der skal efterfølge Eivind Kolding som ny topchef. Kolding blev fyret i februar.

“I den ledelsesopgave, der er lige nu, er det business as usual, for det er de samme parametre, vi spiller på. Det bliver større tal, og en aktivitet, der er specielt på large investment, vil blive markant større. Personen skal tegne billedet af de selskaber, som vi gerne vil have til at være en del af familien om ti-15 år, og målrettet gå efter at få de familier eller kapitalfonde, som ejer dem i dag, overbevist om, at Novo er en bedre, langsigtet ejer,” siger Sten Scheibye til Børsen.

Det fremmeste fokus vil dog fortsat være på life science, hvorfor den nye topchef skal have et vist kendskab til denne branche, ligesom finansiel forståelse er essentielt. Sten Scheibye forventer, at den nye topchef kan sætte sig i direktørstolen i Tuborg Havn inden for seks-syv måneder.

  Novo-fond fordobler støtte til forskning og gode formål

  Novo klar med 750 mio til nye biotekfonde

  Novo Seeds opruster

  Novo A/S foretager ny milliardhandel