MedWatch

Valeant gør klar til skifte topchef

Nedturen fortsætter for det amerikanske medicinalselskab Valeant, og selskabet er nu gået i gang med at se sig om efter en ny topchef.

Det amerikanske medicinalselskab Valeant, der er i øjeblikket er i store vanskeligheder, går i gang med at lede efter en ny topchef. Ind til en ny er fundet, vil den nuværende topchef, Mike Pearson, beholde sit job, skriver selskabet i en meddelelse ifølge Bloomberg News.

Den tidligere økonomidirektør Howard Schiller, der tog over for Pearson i forbindelse med to måneders sygeorlov, er blevet bedt om at indgive sin afskedsbegæring efter, hvad Valeant betegner som "upassende adfærd". Det er dog endnu ikke sket, skriver Bloomberg.

Den "upassende adfærd" skulle ifølge Valent bestå i at have afgivet urigtige oplysninger til bestyrelsen og til selskabets revisorer.

Samtidig vil milliardæren Bill Ackman, hvis selskab Pershing Square Capital Management er en af de største aktionærer i Valeant, gøre sit indtog i bestyrelsen.

Medicinalselskabet er presset af, at det har en gæld på omkring 30 mia. dollar og har tabt 90 pct. af markedsværdien siden sit højdepunkt i august.

I sidste uge alene oplevede aktien et fald på 50 pct. efter en telekonference fyldt med dårlige nyheder efter en nedjustering.

Investorer har ifølge Wall Street Journal sået tvivl om, hvorvidt selskabet vil være i stand til at fremlægge sit årsregnskab i april til tiden.

Valeant sætter sin lid til kreditorerne

Valeant-aktien faldet 60 pct. siden tirsdag

Memo fra chefen: Vi går ikke konkurs

Forsiden lige nu

MedWatch-indeks: Endnu en tung uge for biotekaktierne

Nedturen ser ud til at fortsætte for de danske biotekaktier, som alle oplevede kursfald i uge 47. Novo Nordisk ender for en efterhånden sjælden gangs skyld på toppen i MedWatch-indekset, efter at have givet markedet tiltro til fremtiden på sin kapitalmarkedsdag.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier