MedWatch

NICE vender på en tallerken om J&J-middel

Den britiske vagthund på medicinområdet NICE har valgt at ændre mening om Johnson & Johnsons cancermiddel til behandling af prostatakræft.

Vi skal ikke længere tilbage end til december sidste år, hvor det britiske medicinprioriteringsinstitut National Institute for Health and Care Excellence (NICE) sidst afviste Johnson & Johnsons cancermiddel Zytiga (abiraterone) til behandling af prostatakræft før kemoterapi.

Novartis' blockbusterhåb slipper gennem britisk nåleøje

Tilbage i 2014 blev det også til to afvisninger fra NICE.

NICE: Kræftmiddel skal ikke anvendes tidligere

Endnu et NICE-nej til kræftmiddel

Men nu har den britiske medicinalvagthund skiftet mening om Zytiga og har derfor ifølge Reuters nu anbefalet brugen af cancermidlet til behandling af prostatakræft før kemoterapi. Den ændrede holdning kommer efter, at NICE har modtaget flere beviser på lægemidlets fordele. NICE har allerede godkendt Zytiga til brug i patienter, der har modtaget kemobehandling.

Ifølge Reuters er listeprisen på cancermidlet 2930 pund for 120 tabletter, men man forventer, at det falder til 2300 pund. J&J har desuden indvilliget i at give rabat på tabletter, der rækker ud over 10 måneders behandling.

Forsiden lige nu

MedWatch-indeks: Endnu en tung uge for biotekaktierne

Nedturen ser ud til at fortsætte for de danske biotekaktier, som alle oplevede kursfald i uge 47. Novo Nordisk ender for en efterhånden sjælden gangs skyld på toppen i MedWatch-indekset, efter at have givet markedet tiltro til fremtiden på sin kapitalmarkedsdag.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier