Frankrigs største medicinalvirksomhed, Sanofi, kan være på vej ud af landets hovedstad for at spare penge. Sådan skrev Bloomberg på baggrund af anonyme kilder med kendskab til situationen i sidste uge.

Udflytningen af de cirka 700 medarbejdere på hovedkontoret i det 8. arrondissement skulle angiveligt ske til byen Gentilly, der ligger lige syd for Paris, hvor Sanofi allerede har kontorer. Ifølge en kilde ville en flytning af de cirka 700 medarbejdere på hovedkontoret kunne spare virksomheden for adskillige millioner euros.

Hos Sanofi afviste man overfor Bloomberg at kommentere oplysningerne, men nu har Sanofi overfor FiercePharma manet alle rygter i jorden om, at topchef Olivier Brandicourt har planer om at rykke ud af Paris.

"Sanofi har ingen intentioner om at forlade hovedkvarteret, der ligger på La Boétie, hvor en stor del af vores koncernfunktioner er. Informationerne publiceret af Bloomberg om, at Sanofi har planer om at flytte sit hovedsæde til Gentilly er falske," lyder det i en meddelelse til FiercePharma.

Olivier Brandicourt, adm. direktør hos Sanofi, meddelte tilbage i november, at han ville skære omkostninger med 1,5 mia. euros for at hjælpe med at opretholde en vækst i indtjeningen gennem 2020 i takt med at salget af selskabets bedst sælgende insulin, Lantus, svinder på grund af prispres i USA og øget konkurrence i Europa.