Schweiziske Roche har indgået en samarbejdsaftale med det amerikanske bioteselskab Kite. De to selskaber skal sammen teste en kombinationsbehandling af to af de stærkeste trends inden for kræftområdet, PD-L1-hæmmere og CAR-T-celleterapi. Det skriver FierceBiotech.

Der er ikke blevet offentliggjort nogen finansielle detaljer om aftalen, men begge selskaber betaler til studiet, der skal undersøge effekten af en kombinationsbehandling af Roches atezolizumab og Kites KTE-C19-terapi mod refraktær, aggressiv non-Hodgkins lymfom.

Roche har ellers tidligere været skeptisk overfor CAR-T-terapierne, og Daniel O’Day, der er ansvarlig for Roches medicinaldivision, sagde for nyligt, at CAR-T-terapierne kræver flere procedurer og fremstilling til den enkelte patient frem for ét enkelt middel, som er udviklet til en større patientgruppe. Men den seneste tids stærke resultater har tilsyneladende fået Roche på andre tanker. Udover Kite, har også Novartis og Juno Therapeutics vist flotte resultater på området.

  Pfizer mener, de har den potentielt bedste behandling mod kræft

  Baxalta skal udvikle CAR-T-terapier med genselskab  

  Medie: CAR T-selskaber er i Big Pharmas søgelys