MedWatch

Ugebrev: Klar upside i USA-godkendelse af Envarsus for Veloxis

Udviklingen af aktien for det danske selskab Veloxis afhænger i afgørende grad af, hvordan slaget af virksomhedens middel Envarsus kommer til at forløbe.

Det afgørende for Veloxis-aktiens udvikling i de kommende kvartaler bliver, hvordan salget af Envarsus i USA udvikler sig.

Det skriver Økonomisk Ugebrev.

"Der er ingen grund til at tro på de helt store salgstal, før den fulde godkendelse af Envarsus er i hus, således at indlægssedlen også omfatter nyligt transplanterede nyrepatienter," skriver ugebrevet og oplyser, at for øjeblikket dækker godkendelsen blot stabile nyretransplanterede patienter.

"Da det er uhyre vanskeligt at få stabile patienter væk fra deres eksisterende behandling, er salgsmuligheden her begrænset," konstateres det.

Ugebrevet venter, at den fulde godkendelse i nyligt transplanterede patienter ventes at komme i hus i løbet af juli måned, når Astellas' eksklusivitetsperiode for det konkurrerende Tacrolimus-baserede lægemiddel Advagraf udløber i USA.

"Samarbejdsparteren Chiesi har endvidere iværksat to europæiske fase 4-studier der har til hensigt at styrke Envarsus' position på markedet i forhold til de primære konkurrenter Prograf og Advagraf ved at påvise, at der kan anvendes lavere doser af Envarsus og med mere stabile niveauer af det aktive stof Tacrolimus," skriver ugebrevet, der venter data herfra i år og næste år.

Ugebrevet finder det også interessant, at Veloxis' nye ledelse har klar forbindelse til Chiesi.

"Det taler for, at Chiesi på et tidspunkt vil være interesseret i at foretage et opkøb af Veloxis," skriver ugebrevet, der dog først venter, at det sker nogle år ude i fremtiden, og at det er afhængigt af, at Envarsus bliver en salgssucces.

Grundlæggende vurderer ugebrevet fortsat, at Envarsus er et bedre lægemiddel end de direkte konkurrenter Advagraf og Prograf.

"Så vi tror på, at Veloxis og Chiesi over tid vil kunne tage pæne bidder af markedet fra Astellas, som markedsfører begge konkurrerende produkter," konkluderer ugebrevet, der derfor fortsat ser en en klar upside i Veloxis-aktien, som vurderes moderat prissat med en værdi på cirka 2,2 mia. kr.

"Der ligger blandt andet en kurstrigger til sommer i form af den fulde godkendelse af Envarsus i USA. Begynder salget i Europa og USA desuden at vise tænder andet halvår vurderer vi, at der kan komme nogle ganske markante stigninger i aktien," slutter ugebrevet og sætter kursmålet på et års sigt til 2,90-3,10 kr. mod en børskurs fredag på 1,35 kr. De seneste par år er aktien handlet i et interval på godt 0,80 kr. til 2,10 kr.

Forsiden lige nu

Novo-direktør: Det kan man ikke gøre meget bedre

Et amerikansk ekspertpanel under FDA stemte onsdag så godt som enstemmigt for en godkendelse af Novo Nordisks lægemiddelhåb semaglutid. Det vakte stor glæde i selskabets hovedkvarter, hvor forskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen fulgte seancen med flere hundrede kolleger.

Sydbank: Eksperter ser semaglutid som den førende GLP-1-analog

Ifølge Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen var de eksperter, som onsdag aften anbefalede en amerikansk godkendelse af Novo Nordisks lægemiddelhåb semaglutid, meget tilfredse med både effekt- og hjertekardata på midlet. Han forventer en kursstigning fra morgenstunden og en godkendelse til december.

Amerikansk Novo-rival sætter sig selv til salg

Novo Nordisks nærmeste rival på det amerikanske marked for fedmebehandling sår tvivl om sin egen overlevelse og lægger blandt andet op til, at et salg eller en fusion kan komme på tale.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier