MedWatch

Museforsøg viser, at kolesterolpiller booster immunterapi mod kræft

Flere nye immunterapier virker ikke på alle patienter, men måske skal de kombineres med kolesterolmedicin, viser ny kinesisk forskning.

Det helt store fokus inden for immunterapier til behandling af kræft har længe været på de såkaldte checkpoint-hæmmere, der kort fortalt er terapier, der ved at blokere et bestemt protein, kan aktivere kroppens immunsystem i kampen mod kræft. I den kategori hører for eksempel lungekræftmidlet Opdivo fra Bristol-Myers Squibb og modermærkekræftmidlet Keytruda fra Merck.

Men checkpoint-hæmmerne virker ikke for alle, og det har fået videnskabsfolk til at kigge efter, hvordan effekten kan forbedres.

Det er der måske et svar på nu, skriver Reuters.

En mulighed kan være at skrue på patienternes kolesterolniveau, fordi det ser ud til at øge antikræft-aktiviteterne af de immunceller, der hedder T-dræberceller, viser en ny artikel offentliggjort i Nature.

Her rapporterer et forskerhold med Chenqi Xu fra Chinese Academy of Sciences i spidsen, at hvis man tilsatte midlet avasimibe til chekpoint-hæmmere, der blokerer et protein, der hedder PD-1, så mindskede det tumorer og fremmede overlevelsesraten hos mus.

”Disse data viser, at avasimibe og anti-PD-1 virker på forskellige måder og har en additativ effekt i forhold til immunterapi i cancer,” skriver forskerne ifølge Reuters i artiklen.

Avasimibe er oprindeligt udviklet af Pfizer og var udset til at være arvtageren for koncernens blockbuster-middel mod kolesterol, Lipitor. Stoffet blev dog droppet, da det ikke også var i stand til at behandle hjerte-kar sygdomme, som Pfizer havde håbet på.

GSK udvider t-celle-samarbejde med lovende biotekselskab

Ny PD-L1-hæmmer får orphan-status i Europa

BMS søger om udvidet brug af Opdivo

Forsiden lige nu

Danske rehabselskaber flokkes til det tyske marked

De danske producenter af hjælpemidler søger i stigende grad vækst fra salg i Tyskland. Det gælder etablerede koncerner som Guldmann, der investerer i Tyskland på ny, såvel som de helt små opstartsvirksomheder, der tager deres første skridt på markedet.

Novo-ejet Coloplast-konkurrent nedjusterer

Den britiske medicoproducent Convatec, delvist ejet af Novo Holdings og en stor konkurrent til Coloplast, nedjuster forventningerne til året –det får aktien til at styrtdykke.

Biocare Copenhagen satser igen på USA

Den danske biotekvirksomhed Biocare Copenhagen genoptager nu planerne om ekspansion på det amerikanske marked, efter at Donald Trumps varslede planer om indgreb i det amerikanske sundhedssystem tilsyneladende ikke har fået den effekt, man frygtede de ville få.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier