MedWatch

Sådan blev Genmabs kræfthåb til et guldæg

Her er den samlede fortælling om starten på Genmab og udviklingen af selskabets guldæg, kræftmidlet daratumumab. Over syv kapitler får du her hele historien om, hvad der kan vise sig at være dansk bioteks største succeshistorie.

Som i et hvert andet godt eventyr har der været masser af udfordringer – og held – for danske Genmab undervejs i udviklingen af kræftmidlet daratumumab.

Her får du den den samlede fortælling om begyndelsen på det danske biotekselskab, og om hvordan daratumumab blev udpeget i et laboratorium i Utrecht, men faktisk var så stærkt, at det potentielt var giftigt for mennesker.

Det er også fortællingen om, hvordan tålmodighed lønner sig, og hvordan en stædig hollænder har kæmpet for at beholde kræftmidlet, da ledelsen i de svære år flere gange var ved at tage livet af guldægget.

Kapitel 1:

”Don, skal vi ikke starte et selskab?”

Kapitel 2:

Guldægget bliver lagt i Utrecht

Kapitel 3:

Daratumumab kræver ekstra abestudier

Kapitel 4:

”Vi var bange for, at patienterne ville forbløde”

Kapitel 5:

Ledelsen vil give dara kniven – flere gange

Kapitel 6:

"It’s a slam dunk"

Kapitel 7:

Den dag champagnepropperne springer

Forsiden lige nu

Her er Novo Nordisks strategi for fremtiden

Novo Nordisk har lagt en plan for den fremtidige vækst i de forskellige dele af sin forretning. Der vil både være fokus på den traditionelle kerneforretning og nye områder, og så har selskabet intensiveret sin jagt på mulige opkøb.

Allergan sagsøgt for at vildlede patentkontor

Endnu engang er amerikanske Allergan havnet i en patenttvist om blockbusteren Restasis. Denne gang handler det dog ikke om selskabets såkaldte ”indianer-finte”, men derimod om vildledning af det amerikanske patentkontor.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier