MedWatch

En tastefejl på 600 mio dollars skaber tvivl hos Valeant-aktionærer

Kaos præger det canadiske medicinalselskab Valeant i disse tider, hvor tastefejl, vrede aktionærer og store kursfald sætter dagsordenen.

Dagen for offentliggørelsen af årsregnskabet udviklede sig hurtigt til en perfekt storm for det canadiske medicinalselskab Valeant. Topchef Michael Pearson var vendt tilbage kun to uger forinden efter en to måneder lang sygdomsperiode, og skibet har i den grad savnet sin kaptajn.

Tirsdag skulle det ifølge Bloomberg vise sig på mange måder. En 600 mio. dollars stor slåfejl i en pressemeddelelse, en telekonference, der efterlod analytikere og investorer forvirrede og vrede, og Valeants største investor, Sequoia Fund, der mistede 1,26 mia. dollars på det 51 pct. store aktiekursfald, der kom samme dag. Samtidig kom nyheden om, at selskabet ikke har tilstrækkeligt styr på sine tal til at indgive sine finansielle rapporter til tiden, hvilket potentielt kan sætte selskabets evne til at overholde tilbagebetalingen af selskabets gæld, der er vokset til 30 mia. dollars, over styr.

Slåfejlen kom i forbindelse med selskabets investortelekonference. Finansdirektør Rob Rosiello henviste her til en PowerPoint-side, der viste, at selskabets 2016-indtjening ville være på 6 mia. dollars. Tre timer tidligere havde selskabet i en pressemeddelelse meldt om en 2016-indtjening på 6,6 mia. dollars.

"Der sker for mange underlige ting her. Der var slåfejl. Det viser blot den manglende kontrol, manglen på detaljer. Og hvis det sker på de her niveauer, hvor slutter det så? Du vil gerne være en investor, ikke en gambler," siger Matthew Duch, en porteføljemanager hos Calvert Investments, der forvalter mere end 13 mia. dollars, til Bloomberg.

Valeant skuffer og nedjusterer

Sygemeldt direktør vender tilbage til Valeant

Valeant skal rette to års regnskabstal

Valeant bliver kigget efter i sømmene

Forsiden lige nu

Novo-direktør: Det kan man ikke gøre meget bedre

Et amerikansk ekspertpanel under FDA stemte onsdag så godt som enstemmigt for en godkendelse af Novo Nordisks lægemiddelhåb semaglutid. Det vakte stor glæde i selskabets hovedkvarter, hvor forskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen fulgte seancen med flere hundrede kolleger.

Sydbank: Eksperter ser semaglutid som den førende GLP-1-analog

Ifølge Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen var de eksperter, som onsdag aften anbefalede en amerikansk godkendelse af Novo Nordisks lægemiddelhåb semaglutid, meget tilfredse med både effekt- og hjertekardata på midlet. Han forventer en kursstigning fra morgenstunden og en godkendelse til december.

Amerikansk Novo-rival sætter sig selv til salg

Novo Nordisks nærmeste rival på det amerikanske marked for fedmebehandling sår tvivl om sin egen overlevelse og lægger blandt andet op til, at et salg eller en fusion kan komme på tale.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier