MedWatch

Sådan vil FDA sætte stopper for Shkreli-trick

De amerikanske sundhedsmyndigheder har med en mindre regulatorisk ændring formentlig sat en stopper for fremtidige Martin Shkreli'er.

Med en ganske lille regulatorisk ændring håber de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, at have sat en stopper for den næste Martin Shkreli.

Den udskældte medicinalboss kom i mediernes søgelys, da han tilbage i september sidste år natten over hævede prisen på det 65 år gamle lægemiddel Daraprim med 5550 pct. fra 13,5 dollar per tablet til 750 dollars, hvilket sendte prisen for en måneds behandling op på 75.000 dollars.

Ifølge Bloomberg vil FDA nu prioritere godkendelsesprocessen af generiske lægemidler, hvor der kun findes lægemidler markedsført af ét selskab.

Man håber dermed, at det vil være mindre profitabelt at gøre ligesom Martin Shkreli og købe et gammel lægemiddel, der er løbet af patent, men hvor der ingen konkurrence er, og så hæve prisen markant.

Sandy Walsh, talsperson hos FDA, vurderer i en mail sendt til Bloomberg, at ændringen i prioritering kan fremskynde godkendelsesprocessen for helt op til 125 ansøgninger på generiske lægemidler.

FDA prioriterer allerede generiske lægemidler, som vil blive det første til at konkurrere med et originalprodukt.

Forsiden lige nu

Danmark får første bioteknotering siden 2010

For første gang siden Zealand Pharma gik på børsen i 2010, kommer der nu en dansk bioteknotering. Orphazyme har tirsdag indledt børsprocessen med den såkaldte intention-to-float til fondsbørsen.

Dommer bortkaster J&J-milliarddom

For anden gang på under en uge bliver en dom mod Johnson & Johnson i de såkaldte talkumsager nu omstødt. Denne gang handler det om en dom til 2,5 mia. kr.

Japansk medvind til dansk medicoopstart

Det danske opstartsselskab Medtrace har indgået et nyt samarbejde med et japansk industrikonglomorat, som skal hjælpe selskabet med den regulatoriske og kommercielle udvikling af hovedproduktet.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier